Moderna Inc (MRNA.O) a declarat miercuri că o analiză a datelor din stadiul incipient al vaccinului său COVID-19 experimental a arătat că a indus răspunsuri imune la persoanele în vârstă similare cu cele la participanții mai tineri, potrivit Reuters.

Vaccin Covid-19Foto: Igor Golovniov/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dezvoltatorul de medicamente este unul dintre cei mai importanți concurenți ai SUA în cursa de a dezvolta un vaccin sigur și eficient împotriva noului coronavirus. Candidatul său, mRNA-1273, este deja în faza a III-a de testare pe om.

Moderna raportează acum date intermediare din studiul de faza I care include o analiză de la 20 de persoane suplimentare și detalii despre performanțele vaccinului la persoanele în vârstă.

Analiza a comparat o doză de 100 de micrograme care a fost selectată pentru studiul de fază III. Moderna a spus că răspunsurile imune la persoanele cu vârste cuprinse între 56 și 70 de ani, peste 70 și la cei de la vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani au fost similare.

Compania a înregistrat până în prezent peste 13.000 de participanți la studiul său aflat în stadiul final. Aproximativ 18% din totalul participanților sunt persoane de culoare, latini, indieni americani sau indigeni din Alaska, grupuri care sunt cele mai afectate de pandemie.