Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat marți că va mobiliza armata pentru a ajuta regiunile să lupte împotriva creșterii de noi infecții cu coronavirusul, relatează AFP și Euronews.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Guvernul spaniol va pune la dispoziția regiunilor forțele armate pentru a ajuta cu urmărirea contactelor”, a anunțat Sanchez în timpul unui discurs televizat, precizând că 2.000 de soldați vor fi desfășurați în acest scop.

Acesta a mai afirmat că evoluția pandemiei în Spania este „îngrijorătoare” dar a subliniat că încă este departe de vârful înregistrat la jumătatea lunii martie.

Spania a impus una din cele mai stricte carantine din Europa la momentul respectiv, unele restricții rămânând în vigoare la nivel local pe măsură ce țara continuă să se confrunte cu noi cazuri de COVID-19.

Regiunile vor putea de asemenea să ceară guvernului central impunerea stării de alertă în teritoriile lor, a mai informat Sanchez.

„Nu putem permite pandemiei să preia controlul asupra vieților noastre din nou... trebuie să o controlăm și să învingem această a doua curbă” a contagierilor, a mai declarat Sanchez, cerându-le spaniolilor să descarce o aplicație de urmărire a contactelor pentru a ușura eforturile autorităților.

Spania a înregistrat peste 405.000 de infecții cu coronavirusul, aproape 29.000 de persoane pierzându-și viața în țara iberică din cauza COVID-19, potrivit ultimelor informații publicate de Universitatea John Hopkins.

Citește și: