Aproximativ 30 de milioane de elevi mexicani s-au întors luni la școală prin intermediul cursurilor difuzate la televizor din cauza pandemiei coronavirusului, relatează AFP.

Coronavirus MexicFoto: Luis Gutierrez - NortePhoto.com / Alamy / Profimedia

Cursurile televizate vizează elevii cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani, din învățământul public. Școlile private trebuie să ofere de asemenea educație la distanță.

Potrivit guvernului, cadrul va fi menținut până când condițiile sanitare permit revenirea la cursuri. Cursurile față în față au fost suspendate începând cu 17 martie.

„În ciuda pandemiei, a durerii și a suferinței pe care le-a provocat și pe care, din păcate, continuă să le provoace, suntem (...) în picioare”, a declarat președintele Andrés Manuel López Obrador, anunțând oficial începutul noului an școlar.

Mexic, o țară cu 128 de milioane de locuitori, a înregistrat 60.480 de decese din cauza Covid-19, ceea ce a transformat-o în a treia cea mai îndurerată țară din lume după Statele Unite și Brazilia. Au fost confirmate în total 560.164 de cazuri.

Programul „Învață acasă” prin intermediul televiziunii a primit 94% susținere din teritoriu, față de 70 până la 80% pentru varianta internetului, a declarat guvernul care s-a asociat cu patru canale private și asigură distribuirea gratuită a cărților.

Conținutul va fi disponibil și în 22 de limbi indigene, iar în cele mai îndepărtate zone programul va fi difuzat la radio.

Programul include, de asemenea, ore de sănătate, având în vedere că Mexicul deține recordul la numărul de cazuri de obezitate la copii.

160 de linii telefonice sunt de asemenea puse în funcțiune pentru asistență școlară.