O stațiune naturistă de pe Coasta mediteraneană a Franței a raportat o creștere a infectărilor cu coronavirus, iar nudiștilor li s-a ordonat să poarte cel puțin mască și să practice distanțarea fizică, au spus luni autoritățile sanitare, relatează Reuters.

Coronavirus FrantaFoto: Gao Jing / Xinhua News / Profimedia

Testele au arătat o rată de infectare de 30% la oamenii care au vizitat Village Cap d'Agde - care se prezintă ca o stațiune pentru nudiști și libertini - au spus autoritățile sanitare din regiunea Occitania.

Aceasta este de patru ori mai mare decât rata de 7% înregistrată la alte persoane din zonă care nu au vizitat stațiunea, au adăugat autoritățile.

Oficialii stațiunii, care se află la aproximativ 60 de kilometri de Montpellier, nu au răspuns cererilor de a comenta subiectul.

Directorul autorității sanitare din regiune, Pierre Ricordeau, a spus că probabil distanțarea fizică nu a fost respectată acolo.

”Sunt infecții peste tot, inclusiv la oamenii care nu sunt libertini. Mesajul este același pentru toată lumea: purtați o mască, spălați-vă pe mâini, practicați distanțarea fizică, chiar dacă sunteți libertini sau nu”, a spus Ricordeau.

După teste, prefectura a cerut oamenilor să poarte măști, interzicând adunările de mai mult de 10 persoane.

Duminică, Franța a raportat aproape 5.000 de noi cazuri, un nou record de la ieșirea din carantină.