Autoritățile din Marea Britanie raportează „un număr redus de cazuri” de COVID-19 în școlile britanice după redeschiderea acestora, potrivit unui studiu al Public Health England (PHE) citat de pagina oficială a guvernului condus de premierul Boris Johnson.

Distantare sociala copiiFoto: Pasquale Senatore-Pacific Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Studiul arată că au fost identificate 67 de cazuri individuale în școlile din Anglia, focarele de coronavirus și infecțiile din școlile britanice fiind rare, potrivit studiului realizat de PHE.

„Doar 67 de cazuri individuale și 30 de focare (definite drept cel puțin două cazuri - n.red.) au fost depistate în rândul studenților și personalului, după ce școlile s-au redeschis în luna iunie. Doar 0,01% din unitățile preșcolare și școlile primare au avut un focar. În aceeași perioadă, au fost înregistrate 25.470 de cazuri în Anglia în ansamblu”, conform comunicatului menționat.

PHE a mai stabilit și că transmiterea comunitară a determinat răspândirea în școli. Copiii care s-au infectat cu noul coronavirus au luat, cel mai probabil, boala de la unul dintre părinți, mai arată studiul menționat.

Citește și: