Bărbatul care a fugit din Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca, deși știa că este depistat pozitiv cu noul coronavirus, a fost ridicat de acasă de mascații de la Poliție și internat la Spitalul de Infecțioase.

HotNews.roFoto: Hotnews

Reprezentanții Poliției Cluj au declarat vineri pentru Mediafax că bărbatul are 60 de ani și locuiește în orașul Turda.

Acesta a fost ridicat vineri de acasă de polițiștii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale (SAS), care purtau echipamente de protecție contra infectării cu noul coronavirus, și dus la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, unde a fost internat.

De asemenea, DSP Cluj va efectua o anchetă epidemiologică la Turda pentru stabilirea contacților bărbatului infectat.

Directorul medical al SCJU Cluj-Napoca, Adela Golea, a precizat că bărbatul a fost internat în 18 august în secția de Cardiologie intervențională, fiind trimis de către medicii de la urgență de la Spitalul Turda.

Acesta și-a dat acordul pentru a fi testat pentru noul coronavirus.

„Joi dimineață am avut rezultatul, pozitiv și s-a luat legătura cu Spitalul de Infecțioase pentru transferul pacientului. Acestuia i s-a spus că va fi transferat, dar a devenit agitat și s-a încercat să se ia legătura cu familia. Medicul curant ne-a informat că nici familia nu crede în infecția COVID și că nu sunt de acord să fie transferat, astfel că i s-a dat pacientului un timp de gândire”, a spus Golea.

În acest interval, bărbatul a plecat din spital fără acordul medicilor, astfel că au fost anunțate DSP Cluj și Poliția.

„Pacientul a plecat cu cateterul venos care putea oricând să fie extras accidental și să se producă o hemoragie care să-i pună viața în pericol”, a explicat Adela Golea.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a deschis pe numele bărbatului un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.