Experiența unei tinere care s-a vindecat de COVID-19: Fiecare inspirație se simțea ca ultima. A fost pentru prima dată când am crezut că o să mor

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Joi, 20 august 2020, 8:31 Actualitate | Coronavirus


Testare Covid-19
Foto: pixabay.com
​”Fiecare inspirație se simțea ca ultima. A fost pentru prima dată când am crezut că o să mor”, a povestit pentru HotNews.ro o tânără de 22 de ani din Tulcea, care s-a îmbolnăvit de COVID-19 și s-a vindecat. Sub protecția anonimatului, ea a relatat și experiența dezolantă cu sistemul sanitar - a fost trimisă acasă să se trateze singură cu vitamina C și paracetamol, iar DSP a sunat-o după 3 zile ca să o întrebe dacă este nevoie de internare. ”Data viitoare când simțiți că nu puteți să respirați prin mască, să știți că este de un milion de ori mai rău când nu poți să respiri de la COVID”, este mesajul tinerei.

"În decurs de doar câteva ore lucrurile s-au schimbat total"

Totul a început în 26 iulie, cu o stare ușoară de rău, ca la debutul unei răceli. Până atunci, virusul părea că există doar în statistici, departe de ea.

"Aveam multe planuri vara asta, toate includeau distanțarea socială, dar COVID -19 nu era pe listă. Totuși, <<am contribuit>> și eu la numărul din statistici pe care îl vedem în fiecare zi cum crește alarmant. Mă obișnuisem cu peste 1000 de cazuri pe zi și, ca mulți oameni, vedeam doar statistici, uitam că numerele de la ora 13 sunt părinții, copiii cuiva. Încercam să mă distanțez de toată lumea pe cât posibil, mai mult ca să-i protejez pe cei dragi de virus, credeam că eu pot să trec cu bine peste boala asta. Mă gândeam că sunt tânără și fără alte afecțiuni și nu o să mă afecteze foarte tare.

Totul a început într-o zi de duminică, pe 26 iulie. Mă simțeam mai slăbită decât de obicei și voiam să stau doar în pat. Deja totul era mai ciudat, era o stare pe care nu o simțisem niciodată. Mi-am zis că e doar o răceală, dar în contextul pandemiei, orice simptom de răceală ne duce cu gândul la COVID”, a povestit tânăra.

Ea spune că s-a izolat imediat, să vadă cum evoluează lucrurile, însă în următoarele zile situația s-a înrăutățit. Două zile a avut în mod constant starea de oboseală. În 28 iulie a început să aibă dureri musculare. Nu putea să ridice capul de pe pernă sau să se miște mai mult de 10 minute.

"Am luat un paracetamol și a fost și prima dată când mi-am luat și temperatura - 37,5. Era mai ridicată decât normalul, dar încă nu mi-am făcut griji. În decurs de doar câteva ore lucrurile s-au schimbat total. M-am pus la somn învelită cu tot ce am găsit prin casă și tot nu reușeam să mă încălzesc. Eram sigură că paracetamolul va face minuni și o să mă trezesc ca nouă.

Peste vreo două ore, pe la trei dimineața, m-am trezit cu stare de vomă, tremurând și cu temperatura aproape de 39. Am mai luat un paracetamol și am încercat să dorm, dar lucrurile se înrăutățeau. Simțeam cum îmi crește temperatura, iar corpul îmi era din ce în ce mai slăbit, nu aveam forță nici să întind mâna să iau termometrul, care era la 30 de cm de mine.

Era ceva ce nu am mai simțit, nu era doar o simplă răceală, cum credeam inițial. Am stat în pat până dimineață, fiind incapabilă să mă mișc”, a mai povestit tânăra.

"Am așteptat trei ore și când am văzut că nu vine ambulanța am sunat din nou la 112"

Spre dimineață, a sunat la 112 pentru că nu mai putea să respire, iar ambulanța a venit după 4 ore. La spital, a așteptat încă o oră și jumătate în ambulanță fiindcă la camera de gardă mai era un pacient.

”Imediat cum am avut putere mi-am făcut bagajul și m-am pregătit pentru ce știam deja că urmează. Îmi pusesem deja diagnosticul de COVID, mai ales că deja simțeam că gustul și mirosul se diminuaseră substanțial. De aici, totul a fost din ce în ce mai rău. Simțeam că plămânii nu mă mai ajută, iar fiecare inspirație se simțea ca ultima. A fost pentru prima dată când am crezut că o să mor.

Temperatura începea să urce din nou la 39, iar eu mă simțeam prea slăbită să mă pot duce singură la spital. Am sunat la 112, iar după ce am fost trimisă de la o persoană la alta mi-au spus că vor trimite o ambulanță. Deja îmi era din ce în ce mai rău și simțeam că corpul meu nu mai rezistă.

Am așteptat trei ore și când am văzut că nu vine ambulanța am sunat din nou la 112 și i-am rugat să urgenteze cazul pentru că simt că mor. De la cel de-al doilea telefon au mai durat încă o oră până a venit ambulanța și m-au dus la cel mai apropiat spital, Sf. Pantelimon. Doctorul de pe ambulanță mi-a luat temperatura, acum aveam 35, scăzuse cu aproape 4 grade în jumătate de oră. La spital am așteptat o oră și jumătate singură în ambulanță pentru că la primiri urgențe era deja un pacient”, a povestit tânăra.

"M-am trezit în mijlocul drumului fără să știu ce să fac și cu o stare la fel de rea ca atunci când am ajuns la spital"

La spital, medicii i-au făcut un set de analize, testul COVID, iar după ce investigațiile de bază nu au arătat complicații, tânăra a fost trimisă acasă să se trateze cu paracetamol și vitamina C.

”Când am intrat în spital o asistentă mi-a făcut un EKG, după ce tensiunea din ambulanță fusese aproape 15, iar pulsul peste 150, ceea ce m-a speriat cel mai tare. Pe lângă consultația la inimă, mi-au luat sânge pentru un set de analize și mi-au făcut un test COVID. Mi-au administrat intravenos glucoză și clorură de sodiu. La aproape o oră după ce am ajuns mi-au făcut și o radiografie pulmonară.

Am ajuns la spital la ora șapte, iar la unu noaptea au venit rezultatele analizelor. În tot acest timp am stat în sala de primiri urgențe singură. Toate analizele au ieșit bine, inclusiv radiografia. După ce mi-a spus că este foarte probabil să am COVID, având în vedere că am toate simptomele, doamna doctor mi-a dat o rețetă cu un tratament care presupunea paracetamol și vitamina C și m-a trimis acasă. Ei nu mă pot interna pentru că nu sunt spital Covid. Mi-a spus că este o farmacie non-stop peste drum de unde îmi pot lua medicamentele.

M-am trezit în mijlocul drumului fără să știu ce să fac și cu o stare la fel de rea ca atunci când am ajuns la spital. La ieșire am declarat că mă voi autoizola la domiciliu până la aflarea rezultatului testului. Am ales să merg pe jos cele 20 de minute până acasă pentru că nu voiam să intru în contact cu nimeni. Pe drum am început să tușesc foarte tare, iar de fiecare dată simțeam că se rupe o bucată din plămâni”, și-a continuat tânăra povestea.

"După trei zile, când eram mai bine și mă tratasem acasă cu paracetamol, a venit si telefonul de la DSP"

A doua zi a primit de la spital rezultatul testului COVID-19. Așa cum se aștepta, era pozitiv. DSP-ul a sunat-o abia după 3 zile să o întrebe dacă are nevoie de internare. Între timp, era deja mai bine.

"A doua zi m-a sunat doamna doctor de la spital, care mi-a spus că sunt pozitivă și să sun la 112 pentru a mă interna. Deja starea mea era mai bună, dar am sunt la 112 și mi-au spus că cei de la DSP se ocupă și că dacă nu mă simt extrem de rău ei nu au treabă.

Am sunat la DSP pe două numere de telefon, dar nimeni nu a răspuns. Am așteptat a doua zi știind sigur că o să mă sune de la DSP. Deja îmi era din ce în ce mai greu să respir, iar telefonul de la DSP nu a apărut.

Abia trei zile mai târziu, când eram mai bine și mă tratasem acasă cu paracetamol, a venit si telefonul de la DSP. M-au întrebat ce simptome am avut, cu cine m-am întâlnit, mi-au spus să anunț medicul de familie și m-au întrebat dacă am nevoie de internare. Deja mă simțeam mai bine și nu voiam să ocup un pat în spital pentru că probabil este cineva care are mai multă nevoie decât mine de spitalizare.

Mi-au spus să mă izolez și că după 14 zile de la simptome pot să ies din casă, dar ei nu repetă testul decât la cerere, pentru că au foarte puține teste disponibile. La fel mi-au spus și cei de la Tel Verde: după 14 zile pot să ies, de data asta 14 zile de la test. Cei de la DSP mi-au spus că o să mai sune să vadă cum mă simt, dar nu s-a întâmplat. Am ales să mă izolez mai mult de 14 zile de la test, ca să fiu sigură că nu transmit virusul. Am stat 20 de zile în izolare”, a spus fata.

De unde putea lua virusul? "Am stat doar pe plajă, pe șezlong, cu grupul meu"

Ea presupune că s-a infectat după ce a mers la plajă în Vama Veche, dar putea lua virusul de oriunde.

”Am fost la mare, în Vamă, cred că de acolo am luat virusul, cu toate că am fost destul de precaută. Nu am intrat în contact cu nimeni străin, nu am intrat în cluburi, în magazine. Am stat doar pe plajă, pe șezlong, cu grupul meu. Asta este la ce m-am gândit fiindcă a fost singura dată când am ieșit din oraș. Dar e posibil să fi luat și din altă parte”, a povestit aceasta.

"E o răceală care nu te lasă să respiri sau să te miști"

”Credeam că virusul există și înainte să fiu cea afectată, chiar dacă nu știam pe nimeni care să fi trecut prin asta. Pentru toți care cred că e doar o răceală, da, așa începe. Dar e mai mult de atât, e o răceală care nu te lasă să respiri sau să te miști.

Am simțit de atâtea ori că respir pentru ultima dată, și sunt tânără și sănătoasă, nici nu vreau să mă gândesc cum se simt cei care au și alte afecțiuni. Data viitoare când simțiți că nu puteți să respirați prin mască să știți că este de un milion de ori mai rău când nu poți să respiri de la Covid”, și-a încheiat povestea tânăra.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

34969 vizualizari

 • -34 (112 voturi)    
  Bla, bla, bla (Joi, 20 august 2020, 9:02)

  Luk [utilizator]

  E foarte grav, dar trece cu paracetamol. Un dezastru.
  • +27 (85 voturi)    
   Oameni... și oameni... (Joi, 20 august 2020, 9:12)

   spirache [utilizator] i-a raspuns lui Luk

   Are 22 de ani si nu are alte afecțiuni. Simptomele au fost foarte dificile. Panaceu nu există. In schimb, tu exiști.
   • -11 (63 voturi)    
    Ce vorbesti?! (Joi, 20 august 2020, 9:28)

    Luk [utilizator] i-a raspuns lui spirache

    Simptome "foarte dificile"? :))

    DIFICIL = 1 Care este greu de înțeles Si: complicat, (înv) dificultos (1). 2 Greu de rezolvat Si: complicat, (înv) dificultos (2). 3 Care prezintă dificultăți Si: anevoios, (înv) dificultos (3). 4 Greu (de făcut) Si: anevoios, (înv) dificultos (4). 5 (D. oameni) Care se împacă greu cu alții. 6 (D. oameni) Greu de mulțumit Si: capricios, exigent, mofturos, pretențios, susceptibil.

    Amandoi existam, dar matale nu stii nici limba romana.
    • 0 (28 voturi)    
     Când înveți grădinarul să cultive castraveți... (Joi, 20 august 2020, 11:17)

     spirache [utilizator] i-a raspuns lui Luk

     Iorgu Iordan picat in metempsihoza, susții că ,,simptome foarte dificile" este o eroare de exprimare, un construct lingvistic grotesc?!!!!
     • -5 (33 voturi)    
      De ce (Joi, 20 august 2020, 13:05)

      Luk [utilizator] i-a raspuns lui spirache

      De ce pui intrebari retorice? Te ajuta sa te simti mai bine? :)
      Altfel spus:care dintre sensurile cuvantului "dificil" se potrivesc in context? Alege dumneata unul potrivit.
      • 0 (6 voturi)    
       nah mă (Vineri, 21 august 2020, 11:33)

       zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui Luk

       "Am simțit de atâtea ori că respir pentru ultima dată, și sunt tânără și sănătoasă, nici nu vreau să mă gândesc cum se simt cei care au și alte afecțiuni. Data viitoare când simțiți că nu puteți să respirați prin mască să știți că este de un milion de ori mai rău când nu poți să respiri de la Covid”"


       DIFICIL !
   • -3 (49 voturi)    
    cum nu exista panaceu? (Joi, 20 august 2020, 10:21)

    Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui spirache

    .. sa poarte masca.
  • +16 (60 voturi)    
   Cazurile mai usoare (Joi, 20 august 2020, 9:25)

   Geo6101 [utilizator] i-a raspuns lui Luk

   asa cum este cel prezentat se trateaza cu paracetamol. Tanara din articol a vrut sa arate cat de rau te simti si la o forma usoara a bolii.
   Dar nu vrei sa vorbesti cu cei care au ajuns la ATI, intubati, cu transfuzie de plasma cu saptamani de internare si suferinta cu tratamente mai dure decat citostaticele si au scapat cu viata (cu cei morti n-ai cum sa vorbesti!) si pe urma sa vezi daca mai faci "bla, bla, bla"?
   • -6 (68 voturi)    
    Altul... (Joi, 20 august 2020, 10:16)

    Luk [utilizator] i-a raspuns lui Geo6101

    Domnu', nu vrei dumneata sa vorbesti cu un bolnav cronic de orice? Sa vezi ce-ti povesteste cineva care e cu adevarat bolnav de multa vreme?
    Ia verifica dumneata un pic cam care e mortalitatea la bolile cardio-vasculare sau din tumori in Romania si pe urma intoarce-te si rusineaza-ma ca-s lipsit de sensibilitate.
    Sunteti cam multi razboinici ai empatiei pe aici, prea multi care nu pricep mare lucru, dar au pretentia sa dea lectii altora. Sunteti empatici doar cu cei care au Covid, care sufera sau mor din cauza coronavirusului? Ceilalti sa pot sa moara, este?!
    Foarte selectiva empatie aveti voi, uite ca nu-s dispus sa primesc lectii de la tine sau de la cei asemenea tie.
    • +10 (44 voturi)    
     Postac (Joi, 20 august 2020, 11:46)

     cabora [utilizator] i-a raspuns lui Luk

     Dupa logica ta nici o boala nu e importanta in afara de cea care cauzeaza cei mai multi morti. Esti prajit pe cerebel
     • -6 (40 voturi)    
      Esti prea amabil (Joi, 20 august 2020, 14:13)

      Luk [utilizator] i-a raspuns lui cabora

      Cea mai importanta boala pare sa fie cea care are cea mai mare prezenta in media, inclusiv in mintea dumitale (daca asa ceva exista).
      In 6 sau 7 luni sunt miliarde de comentarii si milioane de articole pe tema Covid. Toate celelalte boli sau afectiuni la un loc n-au nici macar un sfert din expunerea asta in media.
      Asta are doua efecte semnificative: primul este ca mintile mai simple au impresia ca-i sfarsitul lumii si ca cei care nu-s asa de speriati sunt dusmani, iar al doilea este ca, in mod nedrept si inuman, tratam toate celelalte afectiuni ca pe unele neimportante desi omoara mult mai multi oameni decat ar putea face Covid.
      Pot sa-ti fac si un desen, daca simti nevoia.
      • +5 (21 voturi)    
       Ia o pauza (Joi, 20 august 2020, 16:37)

       dorsy [utilizator] i-a raspuns lui Luk

       Lumea s-a saturat de aberatiile tale.
       • -5 (21 voturi)    
        :)) (Joi, 20 august 2020, 18:53)

        Luk [utilizator] i-a raspuns lui dorsy

        Zici ca Lumea asta te-a facut pe tine purtator de cuvant?
        Ce onoare! :)))
        • -6 (16 voturi)    
         Incredibil (Joi, 20 august 2020, 20:09)

         JoeTheDow [utilizator] i-a raspuns lui Luk

         Urasc tot ce zici tu politic. Insa sunt de acord 100% cu tine aici.
    • +8 (36 voturi)    
     nu inteleg ce sustii dumneata (Joi, 20 august 2020, 12:01)

     lp [utilizator] i-a raspuns lui Luk

     evident ca este o mortalitate mare pt foarte multe boli. Si ce-i cu asta ? ai cumva impresia ca este vreo intrecere ? Problema e f simpla: esti bolnav de orice, e nasol. Esti bolnav de orice si-n plus de covid, e ff nasol. Comentariile dumitale, repetate, sunt complet nefiresti si absurde. Insistenta de a raspunde altor comentarii .... hm
     • -4 (32 voturi)    
      Mda (Joi, 20 august 2020, 13:08)

      Luk [utilizator] i-a raspuns lui lp

      Ce anume e nefiresc si ce e absurd in comentariul meu de mai sus sau din alta parte?
      Hadeti sa vedem impreuna, bine?
     • -1 (33 voturi)    
      Sustine ca bolnavii cronici sunt ignorati (Joi, 20 august 2020, 14:48)

      Teg [utilizator] i-a raspuns lui lp

      Suștine că multă lume, inclusiv medici, sunt prea panicați de Covid și ignoră bolile cronice care pot duce la un număr mult mai mare de decese în anii următori; decese care pot fi prevenite cu investigații și tratament făcute la timp.
      Asociația bolnavilor cronici a făcut multe sesizări și au fost știri inclusiv pe Hotnews.

      De exemplu: hotnews[punct]ro/stiri-sanatate-23987361-asociatiile-pacienti-cer-spitalele-fie-redeschise-pentru-bolnavii-cronici-ultimile-luni-nu-mai-permis-accesul-pentru-investigatii-medicale-nu-mai-jucati-vietile-romanilor
   • +3 (31 voturi)    
    eu nu inteleg (Joi, 20 august 2020, 13:19)

    panda_rosu [utilizator] i-a raspuns lui Geo6101

    cum de vi se pare usor cazul prezentat. a spus ca nu mai putea respira, ca a avut febra foarte mare si simtea ca moare. Cum puteti afirma ca o asemenea forma este usoara? Doar pt ca a scapat cu viata? Forma usoara este cand chiar seamana cu o raceala banala, cazul descris nu este nicidecum asa.

    Articolul este bun de citit pentru cei care au impresia ca vor trece fluierand prin boala pt ca nu se stiu cu alte afectiuni, sa vada ca poate fi foarte grav si pt o persoana tanara si sanatoasa.

    Da, s-a tratat cu paracetamol pt ca nu exista tratament pt boala asta oribila, efectiv nu exista, cu ce altceva ati fi vrut sa o trateze?
    • -3 (27 voturi)    
     Adica similar cu o forma severa de gripa (Joi, 20 august 2020, 15:07)

     Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui panda_rosu

     In care caz un batran moare, un bolnav cronic cu anumite boli moare. Acum ce vrei, o statuie? Virusul e airborne, degeaba mai porti masti, te incui in caza si iesi la o bere pe balcon, respiri, baaaang, ai luat covidu.
    • +3 (9 voturi)    
     sunt specificate gradele de severitate (Vineri, 21 august 2020, 0:40)

     ..13 [utilizator] i-a raspuns lui panda_rosu

     Daca nu ma insel sunt peste 6 cred ca 7 grade nu am certitidinea ca ultima cifra este cea corecta.

     In functie de simptome si nevoia de asigurare cu oxigen urca gradele plecand de la 1 considerat cel mai usor.

     fata a avut temperatura, dar s-a putut tine pe picioare - sa mergi 20 de min pe jos nu este prea putin - a tusit dar nu a avut neovie de oxigen suplimentar si radiografia a aratat, f. bine, ca plamanii nu i-au fost atacati.

     Cum bine a scris cineva ma sus este un caz relativ usor care asa de usor cum a fost a cam consumat-o pe tanara.

     Acordarea asistentei medicale lasa mult de dorit - sosirea tarzie a ambulantei, asteptatul la rand, lungul drum al analizelor dar bine ca a putut sa le faca, imposibilitatea de a repeta testul cum scrie la carte, lipsa anchetei epidemiologica - ce sa inteleaga dostorii, ce recomandari sa ne faca Nelutzu daca nu are causele infectiilor detaliate...DIn eroare in eroare pana ca sarmana a scapat cu viata si inca repede...

     daca la covid-19 reactioneaza asa sistemul medical din Ro care cica este monitorizat va puteti inchipui ce se intampla cand este lasat la liber, sa se miste naturel asa cum stie el mai bine???

     sa nu fii bolnav in RO ca-i vai de tine!

     PS
     Nu face nici o mentiune despre prietenii ei - a mai avut cineva? Perioada de incubatie este de 3-5 zile si a stat la mare mai multe zile sau a fost asa in treacat? Si momentul/locul imbolnavirii este important si pentru ca DSP nu coopereaza aici cred ca doar pacientii pot sa isi faca singuri o analiza si sa verifice in timp unde, ce si cum s-a produs imbolnavirea.
   • -3 (23 voturi)    
    Eu unu;l m-am simtit mai rau avand gripa (Joi, 20 august 2020, 15:04)

    Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui Geo6101

    Covidu fu apa de ploaie. Dar continuati, inchideti totul, purtati masti infecte care raspandesc virusul, etc. Distrugi 95% pt 5%, ha?!!!
  • -13 (61 voturi)    
   Seamana (Joi, 20 august 2020, 9:37)

   Vaka [utilizator] i-a raspuns lui Luk

   exact cu o gripa puternica pe care am incercat-o acum cativa ani. Plus o doza semnificativa dramatism si accent pe anumite detalii adaugat de doamna Ivanov.
   • +14 (52 voturi)    
    Completare de la coada vacii, (Joi, 20 august 2020, 10:24)

    2016 [utilizator] i-a raspuns lui Vaka

    mare experta in virusologie. Chiar ca te-ai bagat ca musca-n c...l vacii!
  • +30 (48 voturi)    
   Nu stiu ce vrei tu sa spui, dar te (Joi, 20 august 2020, 9:45)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui Luk

   asigur ca virusul exista, L-a luat si cumnatul meu, si mama lui. A inceput ca o raceala, nas super-infundat, deranjat la stomac, senzatie de oboseala ; au facut testul de covid, a iesit pozitiv, si su-a autoizolat la domiciliu (fiecare la al lui). O saptamana pe cumnat nu l-a sunat nimeni de la DSP, desi el anuntase inca din prima zi ca a iesit pozitiv la test; incet, incet starea s-a agravat ca a ajuns sa cheme salvarea (desi el are oroare de medici si spitale). A ajuns la Floreasca, (salvarea a venit dupa vreo 4 ore), i-au facut antibiotice in vena, l-au pus in salon cu alti bolnavi de Covid, apoi nu au mai dat pe la el. Dupa 3 zile a facut cerere sa plece acasa, exact din motivul ca nu era bagat in seama, ba se putea imbolnavi si mai rau...Imediat ce a semnat hartia ca iese pe propria raspundere, pe doctori nu i-a mai interesat de el....i-au spus sa ia Paracetamol, la nevoie, si dupa cateva ore l-a dus salvarea acasa. Si asta a fost tot suportul.
   A ramas cu un gust amar dupa experienta de la spital, declarand ca doctorii sunt total depasiti de situatie. (acesta fiind si motivul ptr care multi pleaca din spitale).
   • -6 (54 voturi)    
    in spitalele noastre... (Joi, 20 august 2020, 10:22)

    Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    .. covidu' e ultimul lucru de care sa te temi.
    si in plus, iei boli invers proportional cu spaga.
   • -6 (68 voturi)    
    Cine zice ca nu exista? (Joi, 20 august 2020, 10:26)

    Luk [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    Cine poate sa mai afirme dupa 8 luni si 700.000 de morti pe toata planeta ca virsul nu exista?!
    Sigur ca exista, sigur ca duce uneori la complicatii grave si ca niste oameni au murit si mor din cauza lui.
    De aici si pana la nebunia colectiva pe care o traim e cale lunga. Eu despre asta vorbesc. In fiecare zi o poveste cu un bolnav, Ii numaram in fiecare zi, me miram in fiecare zi si ne temem in fiecare zi. Eu vreau sa vad o statistica cu bolnavii care au probleme cardio-vasculare sau care au tumori si probleme oncologice. Sa vedem daca nu cumva au murit o mare parte dintre ei sau o mult mai mare parte dintre ei anul asta si nu pentru ca au avut Covid, ci pentru ca oamenilor si medicilor nu le mai pasa de ei sau nu mai au timp de ei.
    Despre asta vorbeam. Banuiesc ca-i mai usor sa ma etichetati drept "negationist" al Covid decat sa va ganditi ca poate am dreptate.
    • -6 (42 voturi)    
     Lasa-l amice (Joi, 20 august 2020, 11:10)

     Vaka [utilizator] i-a raspuns lui Luk

     Sunt o gramada care comenteaza pe langa, si de cele mai multe ori fie extrag din context, fie pur si simplu extrapolteaza aiurea. Sau si mai dragut iti pung in gura, ma rog tastatura, lucruri pe care nu le-ai spus niciodata si apoi pornesc o intreaga campanie de acolo.

     Logic ca este mult mai usor sa te eticheteze "nagationist" sau "Iosefina Pascal/ Valeri Cuzmin" cum face o cunostinta comuna si apoi sa te infiereze in toate felurile. Crezi ca vre-unul de aici se poate uita in ochii unui bolnav de cancer de exemplu care pur si simplu se stinge usor pentru ca nu mai are loc in spital din cauza isteriei de gripa-covid?
    • +7 (45 voturi)    
     nu-i chiar asa (Joi, 20 august 2020, 11:15)

     alex8953 [anonim] i-a raspuns lui Luk

     oamenii aia cu diverse boli preexistente mai traiau daca nu luau covid. Chiar si daca luau o gripa sezoniera mai traiau, pentru ca mecanismul covid pare ca afecteaza sistemic organismul, provocand afectiuni ale mai multor organe.
     • -6 (34 voturi)    
      Mda (Joi, 20 august 2020, 11:30)

      Luk [utilizator] i-a raspuns lui alex8953

      Dumneata chiar n-ai inteles nimic din ce-am scris. Ori mai citesti o data, ori ignora-ma ca sa te pot ignora si eu.
     • -6 (12 voturi)    
      Da' cum o fi?! (Joi, 20 august 2020, 12:30)

      Dromikete [utilizator] i-a raspuns lui alex8953

      Oare o fi bine sau rau ca acei oameni muribunzi au plecat mai repede dintre noi?! Au scapat de chinul acestei vieti in suferinta?! Sau suferinta lor e mai putin importanta decat suferinta semenilor apropiati?! De unde stim daca e mai bine pentru ei, mental si sufleteste, ca au plecat mai din timp ?! Sau din perspectiva familiei este mai bine sau mai rau ca a murit cineva drag in suferinta cronica? Mai reuseste un bolnav cronic sa fie util familiei, neamului sau?! Sau este o povara care trebuie dusa la capat pentru spalarea de pacate?! Este oare constientizarea mortii, frica care ingrozeste lumea sau neimplinirile vietii respectiv regretele care ne fac sa nu murim(trecem in lumea cealalta) impacati?
      • +8 (18 voturi)    
       Eu zic ca e rau ca au plecat dintre noi (Joi, 20 august 2020, 14:37)

       bancher [utilizator] i-a raspuns lui Dromikete

       Viata, chiar si chinuita, e preferabila mortii. Pentru orice om.
       • -2 (2 voturi)    
        Sigur ... "Pentru orice om." (Vineri, 21 august 2020, 10:09)

        mmagic [utilizator] i-a raspuns lui bancher

        "Pentru orice om."

        De aia unii oameni aleg sa se sinucida sau cer eutanasiere medicala.
     • -5 (13 voturi)    
      Adica bolnavii aia au deja afectiuni (Joi, 20 august 2020, 15:10)

      Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui alex8953

      si tu spui ca covidu le provoaca?!!!
  • +9 (47 voturi)    
   Oare? (Joi, 20 august 2020, 9:55)

   UnOarecare [utilizator] i-a raspuns lui Luk

   https://www.msn.com/en-gb/news/world/rugby-players-develop-lung-lesions-after-contracting-coronavirus/ar-BB18aCLt?ocid=msedgntp

   "Images from George Washington University Hospital in Washington DC painted a stark picture of the potential impact of the disease, which can be so serious that even patients who survive may be left with lifelong breathing difficulties."
   • -8 (46 voturi)    
    Mda (Joi, 20 august 2020, 10:33)

    Luk [utilizator] i-a raspuns lui UnOarecare

    "[...] may be left with lifelong breathing difficulties."
    O sa reluam discutia cand o sa existe studii temeinice despre asta, deocamdata nu exista.
    Deocamdata astea sunt speculatii.
    • +7 (31 voturi)    
     Nu e nevoie, exista radiografii (Joi, 20 august 2020, 14:40)

     UnOarecare [utilizator] i-a raspuns lui Luk

     si alte analize medicale care arata fara discutii ca exista microdamage permanente (cicatrici) in diferite organe ale celor infectati fie ca au avut simptome fie ca nu (inima, plamani etc).
     • -5 (35 voturi)    
      Si spun studiile alea (Joi, 20 august 2020, 15:10)

      Luk [utilizator] i-a raspuns lui UnOarecare

      Studiilea alea sustin ca doar Covid provoaca "microdamage", iar celelalte forme de coronavirus sau gripa nu provoaca nimic?
      Dumneata ai impresia ca suntem la gradinita?
      • +7 (17 voturi)    
       C19 lasa sechele - sa nu deviem subiectul (Joi, 20 august 2020, 16:25)

       UnOarecare [utilizator] i-a raspuns lui Luk

       Pt orice boala care poate fi evitata cu minim de efort trebuie facut acel efort deci: masca, distantare, dezinfectie!

       Sa fim responsabili
       • -7 (17 voturi)    
        și euthirox, să nu fim iresponsabili (Joi, 20 august 2020, 18:47)

        di livio [utilizator] i-a raspuns lui UnOarecare

        .
       • -3 (15 voturi)    
        Lasa pe dracu' (Joi, 20 august 2020, 19:29)

        Luk [utilizator] i-a raspuns lui UnOarecare

        Vezi dumneata cati sportivi au luat cati s-au lasat de sportul de performanta din cauza "sechelelor".
        Sunt satul de exaltati, comenteaza la altcineva, te rog frumos.
        • +2 (14 voturi)    
         Si eu sunt satul de covidioti (Joi, 20 august 2020, 21:02)

         UnOarecare [utilizator] i-a raspuns lui Luk

         si postati platiti de rusi...


         Chiar si 99% e mai prost decat 100%...nu numai la capacitatea fizica a sportivilor ci a oamenilor in general..
         Asta e de azi:
         http://www.stade.fr/actualites/news/communique/2020-08-19-communique-officiel-covid-19
         Asta e mai veche:
         https://news.sky.com/story/coronavirus-images-reveal-how-covid-19-destroys-the-lungs-11969864

         Faptul ca arat ca acest virus creaza asemenea probleme nu ma face un exaltat...mereu am spus ca e nevoie doar de masca, distantare si dezinfectie....a, si de bun simt!
         • +1 (7 voturi)    
          Domnule (Vineri, 21 august 2020, 10:35)

          Luk [utilizator] i-a raspuns lui UnOarecare

          Nu cred ca rusii ar plati pe cineva ca sa reduca capacitatea pulmonara unor cetateni cu 1%.

          Gaseste dumneata o postare de-a mea pro-Rusia (ai unde sa cauti, comentez de multa vreme pe aici) si-ti promit ca-mi cer scuze.

          In ceea ce priveste "covidiotii"... prefer sa ma abtin, mi-e ca nu-mi trece comentariul daca-ti spun ce cred despre tine.
          • +1 (3 voturi)    
           Nu-mi pasa (Vineri, 21 august 2020, 22:01)

           UnOarecare [utilizator] i-a raspuns lui Luk

           N-am de ce, consider ca sustin numai decenta si bun simt.
    • -2 (4 voturi)    
     ce mă ?! (Vineri, 21 august 2020, 11:43)

     zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui Luk

     Iar minimalizezi deși dovezile contrarii sunt clare ? Oamei sănătoși ajunși la dializă ulterior vindecării de Covid ? Cât de tembel poți fi mă inconștientule ??
   • -12 (28 voturi)    
    Omu' din Atlantis (Joi, 20 august 2020, 11:11)

    Vaka [utilizator] i-a raspuns lui UnOarecare

    Peste 100 de ani dupa ce vom fi facut toti gripa asta, o sa dezvoltam branhii ca metoda de adaptare la mediu.
  • +1 (5 voturi)    
   nu ești normal (Vineri, 21 august 2020, 11:31)

   zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui Luk

   Asta e clar, ție nu-ți trece decât cu un Covid.
   • -2 (4 voturi)    
    Poate (Vineri, 21 august 2020, 13:26)

    Luk [utilizator] i-a raspuns lui zavalitaa

    Dar tie nu-ti trece nici cu aia :))
 • +7 (53 voturi)    
  ... (Joi, 20 august 2020, 9:17)

  Capac1947 [anonim]

  Atat ai inteles in jumatate de an cu covid? ca trece cu paracetamol?
  • -6 (50 voturi)    
   Alo?! (Joi, 20 august 2020, 9:30)

   Luk [utilizator] i-a raspuns lui Capac1947

   Doamna din articol asa a trecut peste boala, sau n-am inteles eu bine ce scrie?
   • +6 (42 voturi)    
    e domnisoara, nu doamna.. (Joi, 20 august 2020, 10:15)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui Luk

    dar inca nu a trecut...abia dupa ce iti examinezi bine plamanii, si sunt OK, poti sa spui ca ai trecut de boala. Cumnatul meu a avut boala, o forma cam de aceiasi gravitate cu a domnisoarei din articol, si, desi simptomele au trecut, la radiografie se vad leziuni ale plamanilor. Mai trec ani pana sa dispara si acestea.
    • -10 (32 voturi)    
     Cumnatul a făcut radiografii după gripă? (Joi, 20 august 2020, 10:45)

     hsl [utilizator] i-a raspuns lui bancher

     S-ar putea să fi rămas primele leziuni tocmai de la gripa anul trecut, pentru că ambele boli - și COVID-19, și gripa - au aceleași efecte asupra plămânilor.
     • +8 (22 voturi)    
      dimpotriva, (Joi, 20 august 2020, 11:31)

      bancher [utilizator] i-a raspuns lui hsl

      nu a avut gripa niciodata....asta (cu Covid-ul) este prima. Este exclus sa fi avut leziunile de anul trecut.
      • -2 (2 voturi)    
       Dacă ar fi avut, ar fi găsit și după gripă (Vineri, 21 august 2020, 15:44)

       hsl [utilizator] i-a raspuns lui bancher

       .
    • -7 (43 voturi)    
     Mda (Joi, 20 august 2020, 10:46)

     Luk [utilizator] i-a raspuns lui bancher

     Ca si cum intodeauna cand faci o gripa mai serioasa te duci repede sa-ti verifici plamanii. Nu avem nicio idee daca celelalte forme de gripa nu afectau plamanii, chiar si intr-o mai mica masura, pentru nimanui nu-i dadea prin cap sa se caute la plamani dupa o gripa.
     Ramai cu dureri de oase toata viata dupa ce ti-ai rupt ceva, orice boala lasa urme, intr-o masura mai mare sau mai mica.
     Eu zic sa va mai ganditi.
     • +6 (26 voturi)    
      ei uite, mie mi-a dat in cap (Joi, 20 august 2020, 11:33)

      bancher [utilizator] i-a raspuns lui Luk

      Am avut bronsita prin luna februarie, si, cam la o saptamana dupa ce mi-a trecut cu antibiotice, medicul de familie mi-a dat trimitere la radiografie. Plamanii erau curati, fara probleme.
      Depinde de mediucl care te trateaza.
     • -4 (28 voturi)    
      Sigur că avem studii, trebuie doar să le caute (Joi, 20 august 2020, 11:40)

      hsl [utilizator] i-a raspuns lui Luk

      de fapt să vrea să le caute.
      Efectele gripei asupra plămânilor au fost găsite și la 2 ani după vindecare (la fel cum pot să dispară după primele zile).
      Exact cum se întâmplă acum și cu COVID-19.
      • 0 (6 voturi)    
       nu, nu așa cum se întâmplă cu Covid 19 (Vineri, 21 august 2020, 11:46)

       zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui hsl

       Sechelele sunt mult mai grave și pun în pericol viața, inclusiv daunele la nivelul rinichilor (s-a ajuns la dializă), creierului (AVC).
       Dar de, amatorii au liber la internet
       • -1 (3 voturi)    
        Este fix la fel ca în cazul gripei, stai liniștit (Vineri, 21 august 2020, 15:46)

        hsl [utilizator] i-a raspuns lui zavalitaa

        leziunile care apar sunt mai grave sau mai puțin grave în funcție de intensitatea bolii - indiferent că e COVID-19 sau gripă.
        • +1 (3 voturi)    
         indică studiile (Vineri, 21 august 2020, 16:12)

         zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui hsl

         medicale care echivalează sechele gripă și Covid19.
         Cine ești tu mă să spui altuia să stea liniștit, tu nu știi ce faci mâine sau ce-ai făcut azi
         • -2 (2 voturi)    
          30 aprilie 2015 ERS publică în ERJ un studiu (Vineri, 21 august 2020, 17:59)

          hsl [utilizator] i-a raspuns lui zavalitaa

          citând peste 200 de alte lucrări de referință în care au fost studiate pe parcursul a mai mulți ani efectele gripei asupra plămânilor.
          Dacă erai politicos, îți dădeam direct sursa, așa, n-ai decât să cauți singur (te asigur că sunt suficiente date ca să găsești articolul).
          Apropo, pentru COVID-19 studiile făcute sunt aproape exclusiv pe persoane decedate, deci care au avut o formă gravă a bolii; cei care au trecut prin forme ușoare aproape fără excepție și-au revenit la întreaga capacitate pulmonară (vezi Djokovic sau Domingo - persoane care își folosesc plămânii).
          • 0 (0 voturi)    
           da, Djokovich sau Domingo (Sâmbătă, 22 august 2020, 12:16)

           zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui hsl

           sunt reprezentativi pentru... ceva
           Studiile alea NU pot compara sechelele gripei cu cele produse de COVID19 din motive lesne de înțeles... încă nu s-a terminat cu COVIDul. Ce mama măsii de comparație să faci ?! Doar ce vezi cu ochiul liber, adică inclusiv vindecați cu nevoie bruscă de... dializă. Incapacitează gripa rinichii în halul ăsta ?!

           Nu, nici mama gripei nu seamănă cu COVID19 nici măcar în glumă, nici la asimptomatici (x10 caracter contagios), nici la cei cu forme ușoare (sechele la organe vascularizate deja stabilite), și, evident, cei cu forme grave probabil
           nu-și vor recăpta forma vreodată și au speranța de viață scurtată. Mai vorbim cei cu comorbidități ?
           ... norocul tău că sunt politicos
           • 0 (2 voturi)    
            Studiile arată efectele gripei asupra plămânilor (Sâmbătă, 22 august 2020, 15:05)

            hsl [utilizator] i-a raspuns lui zavalitaa

            M-am uitat ce se spune despre COVID-19 și văd exact ACELEAȘI efecte ca în cazul gripei, deci până se fac alte studii mai aprofundate pentru cea mai recentă dintre cele 2 boli, rămâne adevărul de moment: efectele COVID-19 asupra organismului sunt similare cu efectele gripei asupra organismului.
            Exemplele personale nu pot fi extrapolate (zic că, dacă avem zeci de mii de vindecați în România - milioane la nivel global - și n-am văzut până acum articole despre problemele acestora - altele decât individuale -, efectele bolii sunt doar marginale și punctuale), însă am să le amintesc: cunosc 7 persoane care au fost testate pozitiv cu SARS-COV-2 (unele din ele - 2 - având peste 65 de ani, altele 40-50 și altele 30-40; jumătate supraponderale, 1 cu diabet) și toate au avut test negativ în 2 săptămâni, iar astăzi se simt - sau cel puțin așa spun - la fel ca înainte.
            Eu am intrat în contact direct cu 4 din ele (nu ne-am scuipat și doar una purta mască - am și făcut mișto de faptul că, din grupul acela de amici, singurul infectat a fost cel care purta mască) așa că am să-mi fac la un moment dat un test de anticorpi (dacă am avut virusul, nu am fost afectat deloc (eu desfășor activități fizice în care îmi măsor constant performanțele și aș fi văzut diferențe) ca să știu dacă l-am urinat sau nu pă virusul ăsta așa de „periculos” pentru voi.
     • +1 (3 voturi)    
      de când e simpla gripă pe lumea asta (Vineri, 21 august 2020, 15:51)

      zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui Luk

      pretinzi că NIMENI până acum nu s-a gândit să verifice sechelele produse de simpla gripă, și ca atare cele produse de Covid nu-s mai grave ?! Băi ești dus nene
   • -6 (28 voturi)    
    Ea a trecut (Joi, 20 august 2020, 11:12)

    Vaka [utilizator] i-a raspuns lui Luk

    cu bine, dar publicul vrea un "bis"
  • -4 (36 voturi)    
   nici măcar paracetamol (Joi, 20 august 2020, 9:34)

   di livio [utilizator] i-a raspuns lui Capac1947

   stai în spital d-ampleazna, iese test pozitiv, după două zile test negativ, iar pozitiv,etc...nici măcar paracetamol, dăcît factură, 9.000 lei spitalizare pe două zile, ca la Hilton...cine plătește?
   • -6 (36 voturi)    
    daca ai stat doua zile in spitale.. (Joi, 20 august 2020, 10:24)

    Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui di livio

    ... e cazul sa te cauti de niste stafilococi si alti virusi mai seriosi decat guvid.
 • -8 (58 voturi)    
  Zi de zi, un nou candidat la premiul Nobel pt (Joi, 20 august 2020, 9:18)

  xolv [utilizator]

  literatura. Anul asta reusim!!!
  • -7 (47 voturi)    
   Traducere (Joi, 20 august 2020, 9:38)

   Vaka [utilizator] i-a raspuns lui xolv

   O domnisoara ignora pandemia si se distreaza la mare. Infectata cu COVID, are simptome medii. Speriata apeleaza la serviciile medical romanesti. Este tratat cu paracetamos si lamaie. Isi revine in cateva zile fara urmari. Realizeaza ca sistemul este falimentar si va emigra.
  • -5 (27 voturi)    
   gata cartarescu? (Joi, 20 august 2020, 10:25)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui xolv

   ... e pe faras? sau i-a facut guvidu' felu' ?
 • -7 (43 voturi)    
  Bai al naibii (Joi, 20 august 2020, 9:35)

  Incomod3 [utilizator]

  toti care povestesc, zici ca au trecut prin ciuma lui caragea, mai aveau un pic si dadeau coltu', da'toti dom'le, toti sau vindecat cu paracetamol si vitamina C... e ceva dubios aici...
  • +8 (42 voturi)    
   nu toti s-au vindecat cu paracetamol (Joi, 20 august 2020, 10:20)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui Incomod3

   Domnisoara din articol a ajuns la spitalul Sf Pantelimon, care nu e specializat pe Covid si alti virusi.
   Daca ajungea la Babes sau Matei Bals, o tratau mult mai bine. Depinde foarte mult la ce spital ajungi...Pantelimon este spitalul unde nasc femeile rrome din cartierul Pantelimon, ce pretentii ai sa te trateze de Covid? E ca si cand te-ai duce la Bianca Draguseanu si ai avea pretentii sa discutati filozofia lui Kant sau Martin Heidegger.
   • -6 (38 voturi)    
    Mda (Joi, 20 august 2020, 11:07)

    Luk [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    Doamna s-a vindecat in doua-trei zile cu paracetamol. Diagnosticul si tratatamentul prescris au fost bune.
    Ce intelegeti prin "[...] o tratau mult mai bine"?
    Cam ce-i faceau? O vindecau miraculos intr-o jumatate de ora? O faceau sa mearga pe apa?
    • +5 (33 voturi)    
     Vau de capul tau, (Joi, 20 august 2020, 11:38)

     bancher [utilizator] i-a raspuns lui Luk

     esti ignorant rau de tot.
     Am vorbit si cu bolnavi internati la Babes: acolo turele se respecta, doctorii veneau mult mai des la pacienti, ai un fel de cordon de care tragi in caz ca te simti brusc rau, le fac antibiotic in vena, se prescrie Remdesivir (si au pe stoc), la cei grav se fac injectii cu dexamethazona, se da mancare mai buna (cu carne), daca simti ca te sufoci tragi de cordon si vin si te intubeaza imediat.
     Daca nu cunsoti Bucurestiul, afla ca spitalul Pantelimon este specializat pe nasteri, abia acum a devenit suport covid.
     • -5 (29 voturi)    
      Mda (Joi, 20 august 2020, 13:18)

      Luk [utilizator] i-a raspuns lui bancher

      Nu-mi spune ca-s ignorant ca-mi dau lacrimile, te rog frumos.
      Am trait 36 de ani in Bucuresti, sunt nascut-crescut acolo, cetatene.
      Dumneata ai o eroare de logica: spui ca intr-un spital dedicat Covid ar fi tratat-o mult mai bine, ceea ce inseamna (in opinia mea) ca s-ar fi vindecat mai repede. Ti-am raspuns la asta si vad ca nu ti-a placut.
      Daca te referi la organizare, la modul de abordare in relatia cu bolnavii sau la amabilitatea in relatia cu pacientii, afla ca asta n-are nicio legatura cu Covid, chiar absolut niciuna. E posibil sa fie medici mai amabili si personal mai civilizat si mai empatic la Babes, dar asta nu pentru ca-i specializat in boli infectioase, ci pentru ca-i alta calitatea umana a personalului.
      Nu vad de ce personalul de la o maternitate ar fi mai nesimtit sau mai lipsit de empatie decat la unul de boli infectioase, ai dumneata o explicatie pentru asta? Uimeste-ma, te rog.
      • +4 (28 voturi)    
       Pentru ca medicina se face pe (Joi, 20 august 2020, 14:45)

       bancher [utilizator] i-a raspuns lui Luk

       specializari, si daca nu esti pe specialitatea ta, (aproape) ca degeaba esti medic. Nu poti sa pui un cardiolog sa opereze pe ochi, sau un ginecolog sa faca operatii de hernie de disc (desi, la noi am in tara am vazut ginecologi care fac implant de par...).
       Exact asta se intampla la Spitalul Sf Pantelimon: e spital specializat pe neonatalogie si nu au specialisti pe virusologie. Medicii nu stiu ce tratamente sa prescrie, cred ca nici nu au stocuri, iar asistentele nici atat...din cauza stresului cauzat de necunoastere au ajuns sa faca greseli impardobanibile, pe care un medic specialist pe virusologie nu le-ar fi facut. Spitalul a fost transformat in spital suport Covid la gramada cu alte spitale, fara sa aiba medicii si medicamentele necesare.
       • -3 (31 voturi)    
        Asta nu-i un raspuns. (Joi, 20 august 2020, 15:14)

        Luk [utilizator] i-a raspuns lui bancher

        Asta nu-i un raspuns, e o eschiva. In speta de fata e irelevant la ce spital s-ar fi dus. I-a fost recomandat paracetamol si i-a trecut in 2 sau 3 zile.
        Revin la primul dumneavoastra comentariu si cva intreb din nou: in ce fel ar fi putut fi tratata mai bine doamna?
        • +2 (4 voturi)    
         bancherul (Vineri, 21 august 2020, 11:49)

         zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui Luk

         răspunde din perspectiva bolnavilor de Covid pe care-i știe el.
         Și la care CHIAR CONTA spitalul unde s-au dus.
         Nu ți-e rușine mă să faci pe prostul în halul ăsta ?
     • -2 (28 voturi)    
      Cum adica? (Joi, 20 august 2020, 13:56)

      copci [utilizator] i-a raspuns lui bancher

      In articol se zice clar ca s-a vindecat cu paracetamol si vitamina C, deci in cazul ei, "tratamentul" a fost bun. Cred ca a mancat mancare mai buna acasa decat la spital.
      De ce ar fi avut nevoie de alt tratament, ca nu inteleg?
      • -5 (31 voturi)    
       Nici eu nu inteleg (Joi, 20 august 2020, 15:15)

       Luk [utilizator] i-a raspuns lui copci

       Astept sa ne lamureasca domnu' "bancher".
       O sa vedem impreuna despre ce minune e vorba.
  • -7 (35 voturi)    
   se numeste dramatism.. (Joi, 20 august 2020, 10:26)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui Incomod3

   ... iti exploateaza niste sentimente in subconstient. e fara voia ta.
  • +8 (22 voturi)    
   Nimic dubios! (Joi, 20 august 2020, 10:29)

   2016 [utilizator] i-a raspuns lui Incomod3

   Nu vrei sa incerci, sa vezi cum este? Daca ai sistemul imunitar in regula, te poti vindeca cu paracetamol. Vitamina C ajuta sistemul imunitar, nu trateaza afectiunea. Dupa, vei avea alta parere...
 • -12 (34 voturi)    
  Și cum presupui tu că ai luat virusul pe plajă (Joi, 20 august 2020, 9:51)

  hsl [utilizator]

  în condițiile în care particulele virale nu rezistă acolo nici măcar o secundă?
  • +14 (30 voturi)    
   daca iti stranuta unul in fata de la 1m (Joi, 20 august 2020, 10:21)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui hsl

   iei virusul si daca esti in deserul Gobi (daca e pozitiv).
   • -8 (26 voturi)    
    Cine trage aer când îi tușește cineva în față? (Joi, 20 august 2020, 10:39)

    hsl [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    Dacă tragi aer în piept, sigur că ai posibilitatea să inhalezi particule virale (însă poate că omenirea ar fi mai câștigată dacă elimină un exemplar care nu-și folosește instinctele), dacă însă acționezi instinctual (te ferești și te îndepărtezi câțiva pași) e puțin probabil să inhalezi suficiente particule ca să te infectezi.
    • +11 (17 voturi)    
     la 150km/h (Joi, 20 august 2020, 11:39)

     bancher [utilizator] i-a raspuns lui hsl

     Viteza cu care circula particulele din stranut, tu chiar crezi ca mai ai timp sa te feresti??
     Cand te-ai ferit, e prea tarziu..
     • -1 (3 voturi)    
      Particulele circulă mai lent decât gândul (Vineri, 21 august 2020, 15:48)

      hsl [utilizator] i-a raspuns lui bancher

      Ai auzit tușitul, oprești respirația și întorci capul înainte să inspiri (eventual expiri și restul aerului din plămâni).
      Prima parte este instinctivă, a doua se face de către cei care au ceva mai multe cunoștințe.
   • -7 (15 voturi)    
    Evident (Joi, 20 august 2020, 11:19)

    Vaka [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    Stranuta intentionat, creeind un val turbulent de particule suspendate tintite cetra gura si nasul victimei.
    totul la o distanta de 1 (unu) metri.
  • -7 (33 voturi)    
   atunci cand manca hamsia, (Joi, 20 august 2020, 10:27)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui hsl

   .. si a cerut sos de usturoi, vanzatoarea i-a stranutat covidu'. asa e cand pun astia prea multa apa in sosul de usturoi.
   • -11 (21 voturi)    
    Înseamnă că nu s-a infectat la plajă (Joi, 20 august 2020, 10:40)

    hsl [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

    s-a infectat după ce a mâncat sos de usturoi.
 • -9 (41 voturi)    
  ok (Joi, 20 august 2020, 9:58)

  Zentrix [utilizator]

  Deci dureaza 1-2 zile si trece cu paracetamol si cu vitamina C - bine de stiut. Cred ca si o tuica de pruna merge foarte bine
  • +11 (23 voturi)    
   depinde de ce forma faci. (Joi, 20 august 2020, 10:22)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui Zentrix

   Tucia nu te ajuta, are alcool sub 60grade.
   La formele grave, ai nevoie de intubatie, Clorzoxazona si Remdesivir
  • -8 (30 voturi)    
   merge de numa.... (Joi, 20 august 2020, 10:28)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui Zentrix

   ... mai bagi si un pic de plaja, o leaca de dramatism si aproape ca poti sa faci o telenovela.
 • +8 (46 voturi)    
  degeaba (Joi, 20 august 2020, 10:21)

  boink [utilizator]

  Covidiotii nu pot fi convinsi. Pentru ei exista doar legea si consecintele ei.
  • -6 (42 voturi)    
   Nu stiu care dintre voi (Joi, 20 august 2020, 10:52)

   Luk [utilizator] i-a raspuns lui boink

   Nu stiu care dintre voi e mai covidiot. Astia inspaimantati care cred orice si urasc pe toata lumea sau aia care "nu cred in Covid".
   Eu zic ca sunteti chiar la fel.
   • +4 (36 voturi)    
    LUK, (Joi, 20 august 2020, 11:42)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui Luk

    strict de curios, tu cati bolnavi de Covid ai cunoscut personal? Eu stiu min 5, din care unul e mort.
    Cand iti moare vecinul de bloc de Covid, nu mai faci parte din categoria ,,eu nu cred in Covid''.
    • -4 (28 voturi)    
     Da (Joi, 20 august 2020, 13:25)

     Luk [utilizator] i-a raspuns lui bancher

     Am cunoscut doi direct si mai multi indirect pentru ca am mai multe rude si prieteni care-s medici.
     Crezutul e pentru biserica, n-are legatura cu un virus.
     Sunt absolut convins ca exista, nu e nicio idoiala si nici n-ar trebui sa existe, dupa parerea mea.
     Ce vrei sa ma intrebi, de fapt?
     • +2 (4 voturi)    
      e simplu ce vrea să te întrebe (Vineri, 21 august 2020, 11:51)

      zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui Luk

      De ce bășcălia asta de neam prost afișată la orice știre care NU echivalează Covid 19 cu o simplă răceală. SIMPLU, răspunde la asta.
    • -7 (23 voturi)    
     Ultimul rasarit (Joi, 20 august 2020, 13:38)

     ubiquitous [utilizator] i-a raspuns lui bancher

     da' de unde stii c-a murit de covid? pentru ca asa li s-a spus, nu? in toata perioada asta nu s-a mai murit de alte afectiuni. Pana si cei morti in accidente rutiere erau trecuti ca fiind morti de covid. Bai spalatilor pe creier, adoratori al vaccinului inutil platit din banii vostri, covidistilor, nimeni n-a spus ca acest virus nu exista, insa nu este nicidecum pesta din Evul Mediu si nicidecum nu necesita masuri atat de disproportionate. Si inainte se murea de gripa si nu mergeam cu botnite cretinilor. Este atat de evident de luni incoace. Colac peste pupaza, statisticile arata ca anul acesta cu toata pandelia de ginovirus, au murit mai putini oameni decat anul trecut. Aveti ochelari de cal pe ochi si nu acceptati si alte variante decat versiunea gandirii unice, oficiale exprimata cu abilitate de toata mass media mainstream. Se apropie ultimul rasarit si voi habar n-aveti.
     • +7 (21 voturi)    
      Pentru ca starea lui era buna, (Joi, 20 august 2020, 14:49)

      bancher [utilizator] i-a raspuns lui ubiquitous

      pana cand a luat virusul, a fost internat in spital, a murit sufocat acolo. Abia cand testul Covid a iesit pozitiv medicii au inceput sa il bage mai bine in seama, dar tot nu l-au salvat (era mai la inceputul crizei). El clar a murit de Covid, nu cu Covid.
 • +3 (3 voturi)    
  Frumos jurnal (Vineri, 21 august 2020, 8:28)

  Victtor [utilizator]

  A scris frumos jurnalul de boala. Unele fete au un spirit mai artistic.
 • 0 (4 voturi)    
  lucrurile sunt simple (Vineri, 21 august 2020, 11:58)

  zavalitaa [utilizator]

  Dacă fata asta s-a vindecat cu Paracetamol,
  COVID19 e 99% o simplă răceală.

  Atenție, nu pretind ca unii că nu există deloc, alde Luk s-a dumirit între timp că prea pica de năuc... dar nici nu recunosc gravitatea reală a problemei. Până la urmă nu rămân sechele, nu mai mult ca la orice gripă, da ?, și sunt și alte boli mai grave, care, vai, sunt neglijate pe motiv dă COVID. Când ai ținut de mână ultima oară un canceros ? Of of, aia e suferință bă.

  Deci tâmpenia de mai sus nu e postăceală, cum suspectează unii, e pur prostie românească.
  Și stai că vine toamna... și copilașii asimptomatici și (ne)contagioși...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by