​Guvernul dă undă verde la angajarea de medici și asistenți medicali în școli, în încercarea de a controla mai bine răspândirea coronavirusului în țara noastră. Decizia vine după ani de zile în care asistența medicală a fost inexistentă în multe unități de învățământ din România.

Elevi la scoalaFoto: Agerpres

"Prin derogare de la dispozițiile art. 27 alin.(3) al Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pe durata stării de alertă se pot desfășura și concursurile pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante pentru posturile nedidactice, precum și pentru posturile vacante de asistenți medicali comunitari, asistenți medicali și medici din unitățile de învățământ", prevede un proiect de modificare și completare a Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, adoptat în ședința de Guvern de astăzi.

Multe unități de învățământ din România au fost, în ultimii ani, în imposibilitatea de a oferi asistență medicală, din cauza deficitului de medici și asistenți medicali.