Un număr de 23 dintre cei 36 bătrâni de la azilul din localitatea buzoiană Costeşti, dar şi 10 angajaţi din centru au fost confirmaţi cu coronavirus, unitatea fiind declarată focar de COVID-19. Dintre cei 23 de bătrâni diagnosticaţi, 3 au murit, iar restul sunt internaţi în Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat.

Testare coronavirusFoto: Utrecht Robin/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia

În judeţul Buzău, trei aziluri de bătrâni sunt declarate focar de coronavirus: la Costeşti, Aldeni şi Haleş. Cel mai mare dintre ele, cu 33 de cazuri confirmate în rândul bătrânilor şi al angajaţilor, se află la centrul de la Costeşti. Aici, trei dintre beneficiarii infectaţi cu COVID 19 au murit. În acest moment, sunt depistaţi pozitiv 20 de bătrâni dar şi 10 angajaţi, cu toţii fiind internaţi în Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, scrie

News.ro.

Practic, aproape toţi beneficiarii, dar şi aproape toţi angajaţii azilului sunt infectați cu coronavirus în acest moment.

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât nu există un medic care să-i supravegheze pe cei 13 bătrâni rămaşi în azil, ci o singură asistentă care ţine zilnic legătura cu DSP şi anunţă orice schimbare a stării de sănătate a asistaţilor.

În azilul de la Haleş, sunt până acum confimaţi cu coronavirus 10 angajaţi, iar marţi a fost raportată şi prima îmbolnăvire în rândul bătrânilor.

În azilul de la Aldeni sunt confirmate cu coronavirus 4 persoane, două din rândul beneficiarilor, 2 din rândul angajaţilor.

La Buzău au fost disgnosticate cu infecţie cu noul coronavirus, de la debutul pandemiei, 1870 de persoane, dintre care 1067 persoane s-au vindecat iar 59 au decedat, 3 dintre decese fiind raportate marţi.