Un cuplu argentinian a decis să-şi numească nou-născutul Ciro Covid, în timp ce ţara este lovită grav de noul coronavirus. Alegerea proaspeţilor părinţi a creat numeroase controverse.

HotNews.roFoto: Hotnews

Debora şi Eduardo, părinţii bebeluşului, spun că au ales acest nume în speranţa că fiul lor va deveni „un om puternic”, relatează Le Parisien citat de Mediafax.

Întrebată de mass-media argentiniană, bunica paternă a copilului a explicat: „Vorbeau despre faptul că bebeluşul lor avea să devină celebru, deoarece s-a născut într-o perioadă dificilă pentru toată lumea [...] Numele lui ne-a impresionat”.

La câteva ore de la naşterea lui Ciro Covid, la sfârşitul lunii aprilie, un extract din certificatul său de naştere a circulat pe reţelele de socializare.

Alegerea numelui i-a jignit pe mulţi argentinieni, printre cei care au reacţionat fiind şi un angajat al spitalului în care s-a născut bebeluşul.

„Sunt deosebit de trist că s-a întâmplat acest lucru şi cu atât mai mult în spitalul nostru. Cred că este o lipsă de respect totală pentru miile de oameni care au murit în urma acestui virus”, a spus acesta.

Şi în Filipine a fost înregistrat un caz similar. O fetiţă născută pe 13 aprilie a fost numită de părinţi Covid Marie.