Numărul persoanelor infectate cu coronavirus la nivel global depășește sâmbătă dimineață 21,3 milioane, iar dintre acestea peste 14,1 milioane s-au vindecat, în timp ce peste 763.000 au pierdut lupta cu Covid-19, potrivit worldometers.

Masca protectie coronavirusFoto: Amer Ghazzal / Shutterstock Editorial / Profimedia

Citește ultimele informații despre pandemie LIVETEXT pe HOTNEWS:

23.14 Germania: În jur de o mie de persoane au demonstrat împotriva purtării măștii

22.00 Olanda a emis sâmbătă noi alerte pentru călătoriile în Spania, Franţa şi Belgia.

21.00 Franța a înregistrat sâmbătă încă 3.310 cazuri de infecții Covid-19, ceea ce reprezintă o nouă creștere pentru a patra zi consecutiv, relatează Reuters.

Bilanțul total ajunge la 215.521 de îmbolnăviri.

În total, 252 de focare de infecții au fost invetigate de autoritățile sanitare, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate ale 17.

18.52 Regatul Unit a înregistrat peste 1.000 de noi cazuri de infecții pentru a cincea zi consecutiv, relatează Guardian. Astfel bilanțul total ajunge la 317.379 de cazuri de Covid-19. Trei oameni și-au pierdut viața, după aproape o lună de când au fost depistați pozitiv.

17.44 Autoritățile algeriene au început ridicarea graduală a restricțiilor, permițând deschiderea moscheilor și a lăcașele de cult, cafenelelor, restaurantelor, parcurilor și plajelor începând de sâmbătă

16.42 Aproape jumătate din brazilieni consideră că președintele Jair Bolsonaro nu este responsabil „deloc” pentru cele peste 100.000 de decese cauzate de pandemia de COVID-19 în țara sud-americană, al doilea cel mai mare număr de fatalități înregistrat la nivel mondial, potrivit unui nou sondaj de opinie publicat sâmbătă

15.01 Ministrul german al sănătății, Jens Spahn, a lansat un avertisment cu privire la „concediile pentru petreceri”, calificându-le drept „iresponsabile”, după ce autoritățile germane au declarat toată Spania zonă de risc, inclusiv insula turistică Mallorca

14.46Rusia a produs primul lot din vaccinul său anti-Covid-19, a relatat agenția de știri Interfax citând Ministerul rus al Sănătății, la câteva ore după ce Ministerul a anunțat începerea producției

13.12 Autoritățile indoneziene au raportat sâmbătă 2.345 de noi cazuri de COVID-19 depistate în ultimele 24 de ore, numărul total al persoanelor care au contractat coronavirusul în țara din sud-estul Asiei ajungând la 137.468

12.38 Premierul danez Mette Frederiksen a anunțat sâmbătă că autoritățile vor introduce introduce obligativitatea purtării măștilor de protecție în mijloacele de transport în comun începând de la 22 august pe fondul creșterii numărului de infecții cu COVID-19

11.35Rusia: Peste 5.000 de noi cazuri în 24 de ore

09.50 Coreea de Sud a întărit sâmbătă măsurile restrictive pe fondul creșterii numărului de cazuri.

Aceste noi măsuri de distanțare fizică vizează de asemenea domeniul sportiv, merciurile urmând să fie jucate din nou în spatele ușilor închise.

09.30Ucraina: Nou bilanț zilnic record - 1.847 de cazuri în 24 de ore

08.40 Noua Zeelandă a raportat sâmbătă șapte noi cazuri de coronavirus în timp ce carantina în cel mai mare oraș al țării, Auckland, a fost extinsă vineri.

Șase din cele șapte noi cazuri au fost legate de un focar responsabil pentru toate cazurile comunitare anterioare.

Inițial, o carantină de trei zile a fost impusă miercuri în Auckland după confirmarea a patru cazuri.

08.30 Numărul cazurilor de coronavirus din America Latină, regiunea ce mai grav afectată de pandemie, a depășit vineri pragul de 6 milioane și continuă să se accelereze răspândirea, potrivit unui bilanț al Reuters, în timp ce majoritatea națiunilor încep să relaxeze măsurile de izolare.

Cu toate acestea, multe state UE încep să ia din nou măsuri pentru a limita răspândirea coronavirusului. Astfel, adunările de peste 10 persoane sunt interzise la Paris dacă nu este garantată distanțarea fizică, relatează AFP.

Purtarea obligatorie a unei măști de protecție, deja în vigoare în mai multe locuri din Capitală, va fi extinsă de sâmbătă dimineață (06:00 GMT) și pentru o parte din Champs-Elysées și în special în districtul muzeului Luvru.

Ministerul francez al Sănătății a raportat vineri 2.846 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, un bilanț zilnic record pentru a treia zi la rând după relaxarea restricțiilor

Londra impune de sâmbătă de la ora 03:00 GMT o carantină de paisprezece zile călătorilor care se întorc din Franța "din cauza numărului tot mai mare de cazuri de Covid-19 pe teritoriul francez", spune guvernul britanic. Sărbătorile a sute de mii de oameni au fost afectate de decizie, care afectează și călătorii din Olanda, Monaco și Malta. Paris a amenințat Londra cu o „măsură de reciprocitate”, potrivit AFP.

Germania a decis să plaseze toată Spania, cu excepția Insulelor Canare, în categoria țărilor de risc după o creștere a cazurilor, inclusiv insula Mallorca, o destinație preferată a germanilor.

Turiștii care se întorc din aceste teritorii vor fi obligați să facă un test de coronavirus la întoarcere și să rămână în carantină în așteptarea rezultatului.

Tot de sâmbătă, cetăţenii străini care sosesc în Serbia din mai multe ţări vecine, respectiv România, Bulgaria, Croaţia şi Macedonia de Nord, vor trebui să prezinte un test negativ pentru coronavirus, au anunţat vineri autorităţile de la Belgrad.

Citește și: