Franţa şi-a exprimat joi regretul în legătură cu decizia Marii Britanii de a reimpune carantină obligatorie pentru călătorii provenind din Franţa, ca urmare a creşterii numărului persoanelor contaminate cu noul coronavirus în Hexagon şi a anunţat "măsuri de reciprocitate" transmite AFP, potrivit Agerpres.

Coronavirus FrantaFoto: Bardos Florent/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Decizia autorităţilor britanice este o decizie pe care o regretăm şi care va conduce la o măsură de reciprocitate, în speranţa revenirii la normal cât mai curând posibil", a declarat secretarul francez pentru afaceri europene Clément Beaune pe contul său de Twitter.

Persoanele provenind din Franţa şi Olanda care călătoresc în Marea Britanie vor face obiectul unei carantine de două săptămâni începând de sâmbătă ca urmare a creşterii numărului de cazuri de COVID-19 din cele două ţări, a anunţat joi executivul britanic.

Măsura de impunere a carantinei va intra în vigoare sâmbătă după ora locală 04:00 (03:00 GMT) şi ar putea determina o întoarcere masivă a celor aproximativ 500.000 de turişti britanici aflaţi în prezent în vacanţă în Franţa.

Potrivit Direcţiei Generale de Sănătate, indicatorii de monitorizare a epidemiei de COVID-19 în Franţa "continuă să se deterioreze" cu o serie de noi cazuri confirmate care "cresc în mod regulat". În ultimele 24 de ore, în Franţa au fost depistate 2.669 de noi cazuri, faţă de 2.524 raportate miercuri.

Marea Britanie este ţara europeană cu cel mai ridicat nivel al deceselor provocate de pandemia de COVID-19, raportând peste 41.000 de morţi.