Numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Craiova a ajuns la 126, se precizează într-un comunicat de presă transmis, joi, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit sursei citate, dintre cele 126 de persoane care au contractat virusul 100 sunt bătrâni, iar 26 sunt angajaţi ai unităţii de asistenţă socială.

Oficialii DSP precizează că, de la înregistrarea focarului şi până în prezent, 67 de persoane s-au vindecat, una a decedat, iar alte 58 fac parte din categoria cazurilor active.

"Toate cazurile au fost cu forme uşoare sau asimptomatice de boală, rezidenţii rămânând în centrul rezidenţial, unde li s-a asigurat îngrijire medicală de către personalul medical, angajaţi ai centrului, medici, asistenţi medicali şi, dacă este cazul, tratament de specialitate, prioritate având cei cu simptome. Decesul a fost înregistrat pe 29 iulie la un rezident în vârstă de 87 de ani cu multiple comorbidităţi", se arată în comunicatul de presă.

Autorităţile sanitare din Dolj precizează că personalul de îngrijire pozitiv COVID-19 a fost izolat pentru evaluare clinică, paraclinică şi tratament la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Craiova.

Pentru bătrânii depistaţi pozitiv a fost alocat personal de îngrijire dedicat, cu scopul monitorizării stării de sănătate a acestora.

Focarul de COVID-19 de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova, care are 270 de rezidenţi şi 100 de angajaţi, a fost înregistrat pe 24 iulie. În primă fază, au fost depistate pozitiv 24 de cazuri, dintre care 16 beneficiari şi opt angajaţi.