În stațiunea Albena a început închiderea treptată a hotelurilor. Motivul este numărul tot mai scăzut de turiști, după ce zborurile charter au fost suspendate și Germania a declarat coasta de nord a Mării Negre bulgare ca fiind o destinație periculoasă, relatează Duma, citată de Rador.

Plaja Krapets, BulgariaFoto: Ioana Epure

Situația epidemiologică din complexul turistic este calmă, până în prezent nu există date privind turiștii infectați. Săptămâna trecută, complexul Albena a avut peste 8.000 de turiști, săptămâna aceasta sunt deja în jur de 6.500, a declarat Hristo Penev, managerul complexului. Potrivit lui Penev, până în prezent au existat date despre persoanele de contact ale celor infectați din rândul personalului, pentru că acestea și-au suspendat obligațiile de serviciu, dar nu a fost înregistrat niciun caz pozitiv la turiști.

Între timp, au apărut informații că, la o întâlnire a ministrului turismului, Mariana Nikolova, cu reprezentanții touroperatorilor germani, a fost discutată deshis posibilitatea manipulării informațiilor despre cazurile COVID-19, deoarece datele oficiale legate de pandemie i-au făcut pe turiștii germani să renunțe. Motivul este avertizarea autorităților germane de a nu călători în zonele Blagoevgrad, Dobrici și Varna, precum și introducerea testelor obligatorii pentru cei care sosesc de acolo din cauza cazurilor tot mai numeroase de infectare. Anterior, televiziunea germană a difuzat un reportaj de la Nisipurile de Aur, care arată cum măsurile antiepidemice nu sunt respectate pe scară largă noaptea în baruri și în alte locuri pentru divertisment în grup.