​Încă doi angajați ai Ministerului Sănătății au fost diagnosticați astăzi cu infecție cu coronavirus, după ce primul caz de infectare fusese anunțat aseară. Cei doi angajați testați pozitiv astăzi sunt simptomatici, se află în izolare și urmează să fie internați în spitale de boli infecțioase. Spațiile din zona unde se află departamentul în care isi desfășoară activitatea persoanele depistate pozitiv au fost dezinfectate astăzi, iar întregul sediu al Ministerului Sănătății urmează să fie supus procesului de dezinfecție/nebulizare. Accesul vizitatorilor va fi interzis complet în perioada următoare.

Ministerul SanatatiiFoto: AGERPRES

UPDATE (Ora 22:30): Încă un caz de COVID-19 confirmat în Ministerul Sănătății. Numărul angajaților infectați a urcat la 4. Persoana infectată este simptomatică și se află în izolare și va fi internată în această seară într-un spital de boli infecțioase pentru investigații.

"Începând de mâine, in cadrul Ministerului Sănătății vor fi luate o serie de măsuri suplimentare. Astfel, se va interzice total accesul vizitatorilor. De asemenea, instituția va funcționa în condiții speciale, în care jumătate de personal va fi prezent fizic în instituție, iar cealaltă jumătate va efectua programul de lucru în regim de telemuncă", precizează instituția condusă de Nelu Tătaru.

De asemenea, procesul de testare a angajaților instituției continuă.