O angajată a Ministerului Sănătății este infectată cu SARS-CoV 2. Imediat după aflarea rezultatului testului, angajata Ministerului Sănătății a fost internată într-un spital de boli infecțioase, iar Direcția de Sănătate Publică București a demarat o anchetă epidemiologică în urma căreia au fost identificați 12 contacți direcți care au fost izolați la domiciliu și li s-au recoltat probe, anunță Ministerul Sănătății.

Ministerul SanatatiiFoto: AGERPRES

Ancheta epidemiologică va continua și în perioada următoare, până la identificarea altor potențiali contacți accidentali ce vor fi testați, conform metodologiei de caz, precizează Ministerul Sănătății.

În cursul zilei de mâine se va realiza dezinfecția spațiilor unde își desfășura activitatea angajata ministerului, precum și contactii acestei persoane.

De asemenea, se va face încă o dezinfecție a tuturor spatiilor și birourilor din Ministerul Sănătății și se vor lua masuri suplimentare de protecție a personalului care își desfășoară activitatea în clădirea centrală, precizează instituția condusă de Nelu Tătaru.