Guvernul britanic a comunicat luni opt decese asociate COVID-19 în spitale, reşedinţe şi aziluri, ridicând bilanţul total la 46.574 de morţi de la începutul pandemiei, precum şi detectarea a 816 noi cazuri de coronavirus, relatează EFE, scrie Agerpres.

Coronavirus Marea BritanieFoto: Martyn Wheatley / Zuma Press / Profimedia

Numărul persoanelor testate pozitiv cu noul coronavirus se ridică în total la 311.641 în Marea Britanie. În ultimele 24 de ore au fost spitalizate 142 de persoane, ridicând la 1.067 numărul pacienţilor internaţi, dintre care 67 au nevoie de ventilaţie mecanică.

Oraşul Manchester şi cel scoţian Aberdeen, între alte zone din Marea Britanie, sunt plasate în izolare parţială ca urmare a creşterii cazurilor intracomunitare.

Guvernul britanic a retras în ultimele săptămâni ţări ca Spania şi Belgia de pe lista ţărilor considerate sigure pentru cetăţenii săi şi a cerut turiştilor care vin din aceste ţări să respecte o carantină de 14 zile.

Potrivit mass-media locale, executivul urmăreşte îndeaproape situaţia din Franţa şi asigură că această ţară, o destinaţie de vacanţă foarte populară printre britanici, ar putea fi vizată de noi restricţii de călătorie.

Premierul britanic, conservatorul Boris Johnson, a subliniat că "nu vor exista îndoieli" la momentul "impunerii unui sistem de carantină" turiştilor veniţi şi din alte ţări dacă este "necesar". "Trebuie să fim atenţi la cifrele raportate de acele ţări în care vor să călătorească turiştii britanici", a subliniat el.