Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a dat undă verde pentru redeschiderea școlilor începând din toamnă, punând astfel capăt mai multor săptămâni de speculații referitoare la amânarea reluării cursurilor în sălile de clasă în statul care a fost epicentrul inițial al pandemiei în Statele Unite, anunță NBC News.

Copii la scoalaFoto: Sam Edwards / Caia Image / Profimedia

„Suntem probabil în cea mai bună situație din întreaga țară în momentul de față”, le-a declarat Cuomo reporterilor, adăugând că „dacă cineva poate deschide școlile suntem noi iar asta este valabil pentru fiecare regiune din stat”.

Dar este puțin probabil ca anunțul lui Cuomo să reprezinte ultimul cuvânt asupra unei probleme extrem de controversate, potrivit NBC News, site-ul american relatând că există o opoziție puternică din partea profesorilor și părinților cu privire la reluarea cursurilor în sălile de clasă.

„Dacă nu se întorc profesorii atunci nu poți deschide școlile în mod real”, a admis și guvernatorul, adăugând că „dacă părinții nu își trimit copiii, atunci nu deschizi de fapt școlile”.

Ordinul lui Cuomo lasă la latitudinea autorităților locale și inspectorilor școlari decizia cu privire la modul și oportunitatea redeschiderii unităților de învățământ cu condiția ca rata testelor pozitive cu COVID-19 din zona în care se află să fie sub 5%.

Însă primarul orașului New York, Bill de Blasio a anunțat deja că va permite redeschiderea școlilor în metropola americană doar dacă mai puțin de 3% din testele pentru COVID-19 sunt pozitive.

Citește și: