Cei 158 de pasageri ai unui zbor al companiei scandinave SAS între oraşul Nisa (sudul Franţei) şi capitala norvegiană Oslo au fost nevoiţi să rămână în carantină timp de 10 zile, după ce avionul lor a aterizat la destinaţie chiar în momentul din care autorităţile norvegiene anunţaseră că încadrează Franţa în „zona roşie”, relatează Agerpres citând AFP şi DPA.

Interior avionFoto: Public Domain Pictures

Potrivit înregistrărilor de pe aeroportul din Oslo şi ale SAS, cursa SK4700 a aterizat în capitala Norvegiei fix la miezul nopţii. Site-ul de specialitate FlightRadar24 a consemnat aterizarea pe pista de la Oslo la ora 00.01 locală, 22.01 GMT, cu nouă minute mai devreme decât ora programată.

Dar cum trecerea Franţei în zona roşie era prevăzută începând de la miezul nopţii, pasagerii trebuie să intre în carantină, a explicat pentru France Presse Elisabeth Johansen, consilieră în Ministerul Sănătăţii norvegian.

Pasagerii pot rămâne în carantină la locul de reşedinţă şi nu trebuie să rămână în hoteluri la aeroport, a precizat aceasta.

Cei aflaţi la bord sperau să scape de carantină şi au aplaudat când pilotul le-a comunicat că vor ateriza fix la miezul nopţii, a relatat cotidianul Dagbladet.

Norvegia a anunţat joi că Franţa, Elveţia, Monaco şi Cehia vor intra de a doua zi în „zona roşie” a coronavirusului, cele patru trecând din nou de pragul de 20 de cazuri noi la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile.

În ce o priveşte, şi Norvegia se confruntă cu o înmulţire a contaminărilor, cu şapte noi cazuri la 100.000 de locuitori în 14 zile, adică triplarea incidenţei, conform datelor OMS Europa.