Numărul infectărilor cu noul coronavirus în Italia ar putea fi de şase ori mai mare decât s-a raportat în mod oficial, potrivit unui studiu ale cărui rezultate au fost publicate marţi, informează DPA și Agerpres.

Teste anticorpi covid-19Foto: Hotnews / George Sirbu

Studiul, realizat de autorităţile sanitare şi de biroul de statistică Istat, a descoperit că 1,5 milioane de persoane - reprezentând 2,5% din populaţia Italiei - ar fi putut dezvolta anticorpi împotriva noului coronavirus, a raportat agenţia de presă italiană ANSA.

Rezultatul se bazează pe teste realizate pe 64.660 de persoane, care au fost alese pentru a forma un eşantion reprezentativ, între 15 mai şi 15 iulie.

Potrivit datelor publicate de Johns Hopkins University din Statele Unite, doar 248.000 de oameni au fost infectaţi cu noul coronavirus în Italia, din care 35.000 au murit.

După vârful epidemiei din luna martie, numărul cazurilor noi depistate în fiecare săptămână a scăzut drastic în Italia.

Acelaşi studiu arată şi că există diferenţe mari între regiunile Italiei în ceea ce priveşte existenţa anticorpilor, a raportat agenţia ANSA.

În Lombardia, regiunea din nordul ţării care a fost unul dintre epicentrele primului val al epidemiei de Covid-19, 7,5% din populaţie prezintă anticorpi, în timp ce în sudul Italiei acest procent este mai mic de 1%.