​Raed Arafat susține că numărul cazurilor de COVID-19 nu este cauzată doar de aglomerația de pe litoral, ci faptului că în unele zone nu se respectă regulile.

Raed ArafatFoto: AGERPRES

„Dacă vrem să luăm realitatea, creşterea numărului de cazuri pe plan naţional nu se datorează doar litoralului, poate acolo sunt unele cauze, dar e clar că în unele zone nu se respectă regulile. Acolo transmiterea este în comunitate şi acolo trebuie să iei anumite măsuri”, a spus Raed Arafat, la Digi 24.

Un alt aspect subliniat de secretarul de stat este legat de asimptomatici care transmit viusul.

„Sunt deja date care se dau, dr Fauci spune clar că unul dintre motivele transmiterii din ultima perioadă rămân tinerii. Au luat-o că ei nu păţesc nimic grav, pe lângă campaniile care îndeamnă să nu respecte regulile, e vară, e frumos şi mulţi lasă garda jos şi nu mai respectă regulile pentru că pe ei nu-i afectează. A fost o discuţie care a dus pe multă lume în eroare: asimptomaticul transmite totuşi. Asimptomaticul, poate el nu are nicio problemă, dar el transmite. Studiile arată clar că trei zile înaintea apariţiei simptomelor pot să fie zile în care persoana este chiar foarte contagioasă”, a mai spus Arafat. (news.ro)