Masca devine obligatorie în zonele aglomerate din judeţul Constanţa, inclusiv în staţiuni şi în zonele de promenadă. Măsura, care vizează reducerea riscului de răspândire a coronavirusului, a fost stabilită de membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi se aplică de sâmbătă, potrivit Mediafax.

Delfinariul din ConstantaFoto: Agerpres

În urma unei analize efectuate de reprezentanţii DSP Constanţa şi IPJ Constanţa, ca măsură care să vină în sprijinul luptei împotriva pandemiei de COVID-19, purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, devine obligatorie în următoarele spaţii publice deschise: târguri, pieţe, oboare; staţii de autobuz, peroanele gărilor; curţi şi perimetre exterioare ale obiectivelor şi lăcaşurilor de cult; spaţii exterioare ale instituţiilor şi autorităţilor publice; Delfinariu, precum şi în locurile în care se desfăşoară spectacole în exterior; dar și în orice loc unde se formează aglomerări de persoane, în exterior, pe domeniul public şi nu se poate respecta distanţarea fizică recomandată de 2 metri.

Totodată, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele prezente în intervalul 18:00 – 24:00 pe faleze, în piațete și în parcuri de distracţii şi agrement.

Administratorii spațiilor sunt obligați să afișeze la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție.