Vietnamul, una din țările date drept exemplu la nivel mondial ca având printre cele mai eficiente răspunsuri privind combaterea pandemiei de COVID-19, a raportat vineri primul deces cauzat de coronavirus, relatează Reuters.

coronavirus vietnamFoto: Profimedia

Țara cu 96 de milioane de locuitori nu înregistrase noi infecții timp de 100 de zile înainte ca noi focare de cazuri să apară în orașul Danang o destinație turistică populară din centrul țării.

Ministerul Sănătății vietnamez a anunțat de asemenea vineri 45 de noi infecții în oraș, cel mai mare număr de cazuri depistate într-o zi de la izbucnirea pandemiei în țară.

Capitala Hanoi a început testări masive pentru coronavirus, închizând barurile și cluburile de noapte, interzicând adunările mari de persoane și îndemnând zeci de mii de turiști să se prezinte autorităților în timp ce acestea se grăbesc să controleze răspândirea virusului.

Se crede că pacientul 428, un bărbat în vârstă de 70 de ani, a contractat coronavirusul în Danang, pierzându-și viața din cauza COVID-19 vineri, potrivit agenției de presă a statului vietnamez.

Ultimii 45 de pacienți, cu vârsta între 27 și 87 de ani, sunt asociați unor focare din trei spitale și două clinici din Danang, potrivit ministerului Sănătății care conduce eforturile de combatere a pandemiei, acesta trimițând în cursul nopții de joi spre vineri o echipă de lucru specială în oraș.

Noile cazuri confirmate vineri au ridicat bilanțul îmbolnăvirilor cu COVID-19 în Vietnam la 509 de persoane.

Citește și: