Orașele olandeze Amsterdam și Rotterdam au anunțat joi obligația de a purta o mască în cele mai frecventate locuri, precum celebrul district Roșu, pentru a limita răspândirea virusului, porivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cu o zi înainte, echipa guvernamentală responsabilă cu gestionarea pandemiei a considerat că nu este necesară obligativitatea purtării unei măști în toată țara, lăsând în același timp autorităților regionale libertatea de a lua această măsură.

Alături de țările scandinave, Olanda este una dintre ultimele țări europene care încă se opune generalizării purtării măștilor.

Autritățile sanitare olandeze au considerat mereu că măștile care se găsesc în comerț nu oferă o protecție eficientă, iar numărul măștilor eficient, fiind insuficient, acestea au fost dirijate către cadrele medicale și către personalul din serviciile publice care intra in contact cu multe persoane.

Cu toate acestea, autoritățile din domeniul sănătății din Amsterdam au decretat că purtarea unei măști ar fi obligatorie începând cu 5 august în locurile cele mai frecventate, inclusiv districtul Roșu unde se practică prostituția legal.

Acest cartier s-a redeschis la 1 iulie după aproape trei luni de închidere din cauza pandemiei Covid-19.

În orașul port Rotterdam, va fi obligatoriu să purtați o mască în districtele comerciale și centrele comerciale începând cu 5 august.

Aceste reguli se vor aplica persoanelor cu vârsta peste 13 ani.

Primul ministru Mark Rutte a cerut recent olandezilor să respecte regulile de distanțare socială, deoarece numărul infecțiilor a crescut în țară, în special în rândul tinerilor.

Conform ultimului bilanț, în Olanda au fost depistate 53.000 de cazuri de contaminare cu Covid-19, inclusiv 6.145 de decese.