Polonia a anunțat joi cel mai mare număr zilnic de noi infecții cu coronavirusul de la izbucnirea pandemiei, 615 de noi cazuri fiind confirmate de autoritățile care au afirmat că ar putea impune măsuri de carantină pentru persoanele care se întorc acasă din unele țări, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministerul Sănătății polonez a anunțat de asemenea că numărul deceselor cauzate de COVID-19 a crescut cu 15 în ultimele 24 de ore, bilanțul total al persoanelor care și-au pierdut viața în Polonia din cauza coronavirusului de la izbucnirea pandemiei ajungând la 1.709.

Polonia este considerată ca fiind una din țările care au gestionat bine pandemia, înregistrând doar 45.031 de infecții la o populație de aproape 38 de milioane de locuitori.

Autoritățile au început relaxarea restricțiilor, printre care și interdicția de a părăsi locuința pentru activități non-esențiale, în luna mai însă în ultimele zile numărul infecțiilor a început să crească din nou.

Ministerul Sănătății polonez a afirmat că această creștere s-ar datora focarelor de la exploatările miniere și că se așteaptă ca numărul de noi cazuri înregistrate zilnic să scadă înapoi în jur de 300 săptămâna viitoare după ce persoanele infectate vor fi izolate.

Carantina ar putea fi reintrodusă pentru persoanele care se întorc din anumite țări, potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului, acesta dând drept exemplu joi Spania și Franța ca țări care provoacă îngrijorări.

„Luăm în considerare introducerea carantinei pentru anumite țări din Uniunea Europeană și din afara acesteia”, a declarat purtătorul de cuvânt al executivului.

Majoritatea noilor infecții au fost depistate în două regiuni, printre care și zona minieră Silezia, autoritățile anunțând de asemenea că se așteaptă ca „un număr ridicat de infecții” să fie înregistrate în următoarele zile.

Citește și: