Bill Gates a criticat testările pentru coronvirus efectuate în Statele Unite, fondatorul Microsoft spunând că cele mai multe dintre teste sunt ”bani aruncați” din cauză că durează prea mult până vin rezultatele, potrivit CNN.

Testare coronavirus in SUAFoto: STARMAX / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Gates afirmă că oamenii au nevoie să primească rezultatele mai repede pentru a putea ”să-și schimbe comportamentul astfel încât să nu mai infecteze alți oameni”.

”Un lucru simplu, în această nebunie, ar fi să nu se deconteze niciun test la care rezultatele vin după mai mult de 24 de ore”, a declarat acesta într-un interviu pentru CNBC.

”Acel test înseamnă bani aruncați. Iar acele statistici despre cât de mult testăm, majoritatea dintre ele sunt bani aruncați”, a adăugat el, spunând că este ”o nebunie” să trebuiască să plătești pentru rezultate de teste care durează mai mult de trei zile, chiar și o săptămână.

Bill Gates și soția sa Melinda au donat pănă acum, prin fundația lor, sute de milioane de dolari pentru cercetări privind tratamente și vaccinuri anti-Covid-19.

Brent Giroir secretar adjunct la Departamentul Sănătății din SUA, a fost de acord că testarea trebuie îmbunătățită: ”Nu vom fi mulțumiți până când nu vom ajunge să avem rezultate în 24 de ore. N-am ajuns încă acolo. Facem tot ce ne stă în putință pentru a ajunge acolo”, a declarat Giroir.

Oficialul american a explicat că jumătate din testarea din SUA este desfășurată în mari laboratoare private, media primirii rezultatului fiind de 4,27 zile.