Un parlamentar republican care a refuzat cu regularitate să poarte mască în incinta Congresului şi care urma să călătorească împreună cu Donald Trump în Texas a fost testat pozitiv la noul coronavirus, informează Politico, citând mai multe surse, scrie Agerpres.

Louie GohmertFoto: Flickr/ Gage Skidmore

Louie Gohmert a fost testat la Casa Albă şi a fost depistat pozitiv, menţionează sursa citată.

Cel puţin şapte congresmeni din Camera Reprezentanţilor şi Senat au fost testaţi pozitiv la Covid-19 până acum, alături de alte cel puţin trei persoane care au lucrat la Casa Albă.

Gohmert a participat marţi la audierea din cadrul comisiei juridice a Camerei Reprezentanţilor cu ministrul justiţiei Bill Barr. El nu a fost văzut purtând mască cu acest prilej.

Congresmenul texan, care activează în Camera Reprezentanţilor de 16 ani, şi-a apărat obiceiul de a nu purta mască afirmând că este testat cu regularitate şi a luat în derâdere, într-o oarecare măsură, persoanele care poartă mască din cauza pandemiei.

Ministrul justiţiei Bill Barr va fi testat pentru Covid-19 după ce a intrat în contact cu congresmenul republican Louie Gohmert, a declarat o purtătoare de cuvânt a Departamentului Justiţiei, potrivit Reuters. Kerri Kupec a adăugat că Barr este deja testat cu regularitate pentru Covid-19 la Casa Albă.