La Maternitatea Odobescu din Timișoara au fost depistate noi cazuri de coronavirus, după ce în primăvară acolo a fost focar, cu peste 25 de paciente și cadre medicale infectate. Acum au fost depistate cu COVID-19 patru cadre medicale, scrie tion.ro.

Testare coronavirusFoto: Xinhua / Zuma Press / Profimedia

Este vorba despre trei asistente și o infirmieră de la blocul operator. Cele patru sunt internate la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, iar managerul Spitalului Municipal Timișoara (de care aparține Maternitatea Odobescu) Daniel Malița, spune că o singură asistentă are simptome, iar celelalte sunt asimptomatice.

„Sunt patru cadre medicale, de la blocul operator. Una dintre asistenta, în weekend, a sunat de acasă la spital să spună că are simptome de Covid-19, pierdere de gust și de miros. De luni au stat în izolare toate colegele noastre care lucrează în blocul operator și lucrau cu doamna respectivă. Cât au fost la spital au purtat întotdeauna echipament de protecție, conform cu normele în vigoare. Toți pacienții noștri sunt testați și nu se externează până nu au testul negativ”, a declarat Daniel Malița, managerul Spitalului Municipal Timișoara.

Acum, blocul operator funcționează la capacitate redusă, doar pe urgențe, urmând ca tot personalul să fie retestat la finalul acestei săptămâni.

Maternitatea Odobescu din Timișoara este locul unde în luna aprilie erau peste 25 de paciente și cadre medicale infectate cu Covid-19. Aici s-au născut trei bebeluși care au fost depistați cu Covid-19 (vindecați ulterior la Maternitatea Bega). Același loc unde zece bebeluși au fost depistați inițial cu coronavirus, iar la retestare s-a dovedit că doar unul are Covid-19. Este locul unde focarul de infecție a fost stins la mijlocul lunii mai, mai scrie tion.ro.