​Purtarea măștii ar putea deveni obligatorie în Centrul Vechi al Capitalei, o decizie urmând a se lua luni în cadrul comitetului municipal de urgență. Potrivit viceprimarului Aurelian Bădulescu, măsura vizează doar zona pietonală, nu terasele, și va fi introdusă pentru 30 de zile.

Aglomeratie in centrul vechiFoto: Hotnews

​Bădulescu a comentat că Centrul vechi este o zonă „cu grad de infecție foarte mare”.

„Odată cu Hotărârea 37, evaluând zonele cu grad mare de infecție, am identificat zona pietonală a Centrului Vechi”, a spus el. Viceprimarul a precizat că măsura e valabilă 30 de zile, „non-stop”. „Orice persoană care intră în Centrul Vechi trebuie să aibă mască, doar în zonele pietonale, nu la terase”, a spus el, într-o intervenție la Digi 24.

Potrivit hotărârii invocate de Bădulescu, adoptată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, „instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică”.