Peste 200 de oameni din comuna Umbrărești din județul Galați s-au adunat în curtea unui localnic, unde s-au rugat să dispară coronavirsul și au cântat cântece religioase, iar la întrunirea religioasă ar fi participat și primarul, scrie Viața Liberă. Poliția s-a sesizat după ce organizatorul a transmis live o parte a evenimentului, astfel că au fost date amenzi de peste 52.000 de lei.

intrunire religioasa cu peste 200 de oameniFoto: Captura

În imaginile publicate de Monitorul de Galați se poate vedea că oamenii sunt așezați pe scaune, unii lângă ceilalți, în curtea amenajată cu scaune dispuse pe rânduri și cu scenă.

Organizatorul a transmis o parte din eveniment pe o rețea de socializare, iar în urma imaginilor s-a sesizat Poliția.

"După apariția imaginilor în spațiul public, polițiștii s-au autosesizat și au constat că, în curtea unui bărbat de 27 de ani, din comuna Umbrărești, ar fi avut loc o întrunire cu caracter religios, la care ar fi participat mai mult de 200 de persoane. Întrucât s-a constatat încălcarea legislației în vigoare cu privire la interdicțiile de a organiza activități în spații deschise, polițiștii l-au sancționat pe organizatorul întrunirii cu o amendă de 15.000 de lei. Alți 15 participanți, identificați până la acest moment, au fost sancționați cu amendă contravențională în valoare de 2.500 de lei, fiecare. În continuare, polițiștii efectuează activități pentru identificarea și sancționarea tuturor celorlalți participanți la întrunire", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județțene Galați, Gabriela Costin, citată de Viața Liberă.

Publicația scrie că la întrunirea religioasă ar fi participat și primarul din Umbrărești, Paraschiv Stoica. El nu a infirmat că a participat la întrunire, susținând că "nu a fost nimeni de la poliție să dea amenzi sau ceva de genul acesta. Ei nu stăteau apropiați, erau pe rânduri, la un metru distanță unii de alții, și erau în aer liber".