Peste jumătate dintre cei care trăiesc în mahalele din Mumbai au fost infectați cu coronavirus, potrivit unui studiu comadat de primăria celui de-al șaptelea oraș ca populație din lume. Această statistică ridică noi semne de întrebare privind datele oficiale, care spun că în India au fost confirmate 1,5 milioane de infecții, scrie Guardian.

Testare coronavirus in MumbaiFoto: SOPA Images / ddp USA / Profimedia

India este pe locul trei în lume din acest punct de vedere, dar experții au avertizat de mai demult, invocând numărul mic de teste efectuate, că bilanțul real este mult mai mare.

Testele de sânge făcute pe aproape 7.000 de oameni au arătat că 57% dintre cei care trăiesc în zonele sărace ale orașului și 16% din restul metropolei au anticorpi la noul coronavirus.

Aceste statistici sugerează, astfel, că 6,5 milioane de locuitori, adică aproximativ o treime din populația de 20 de milioane a orașului, a fost infectată deja cu coronavirus.

Mumbaiul, unde aproximativ 40% din populație trăiesc în aceste ”slum-uri”, a raportat până acum doar 110.000 de infecții și 6.000 de decese.

În acest oraș este cea mai mare mahala din India, Dharavi, în care trăiesc un milion de oameni. Dar numărul deceselor nu a explodat aici, autoritățile spunând că acest lucru se datorează eforturilor lor agresive de limitare a epidemei.

Studiul spune, însă, că numărul cazurile asimptomatice reprezintă, ”probabil, o mare proporție din toate infecțiile”, iar rata mortalității din cauza virusului este, probabil foarte mică.

Studiul din Mumbai a venit la o săptămână după ce un alt studiu pe anticorpi, comandat de guvern, sugera că un sfert din capitala New Delhi, unde trăiesc tot aproximativ 20 de milioane de oameni, au avut virusul.