Cetățenii din Albania, Bosnia și Herțegovina, Israel, Kosovo, Kuweit, Moldova, Macedonia de Nord, Serbia, Ucraina și Muntenegru vor putea de acum să intre în Bulgaria pentru turism doar după prezentarea unui test PCR negativ, efectuat în ultimele 72 de ore, potrivit SEGA, citată de Rador.

In curtea castelului de la BalcicFoto: Smart Woman

Pentru cetățenii din Ucraina, cerința se va aplica începând cu 30 iulie, iar pentru toți ceilalți – din data de 28 iulie. Ordinul a fost emis luni de noul ministru bulgar al sănătății, prof. Kostadin Angelov.

Cu un test PCR negativ, vor putea ajunge în Bulgaria cetățenii străini care călătoresc din motive serioase din celelalte terțe țări, anunță Ministerul Sănătății. Ca „motive serioase” în ordinul ministrului sănătății este indicată: activitatea lucrătorilor agricoli sezonieri și a lucrătorilor din domeniul turismului; persoanelor care călătoresc în scop de studiu; cei care călătoresc din motive umanitare; și reprezentanții activităților comerciale, economice și de investiții.

Testul PCR nu este necesar pentru persoanele care sosesc în Bulgaria din statele membre UE, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, țărilor din Acordul Schengen, precum și din Australia, Algeria, Georgia, Canada, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Thailanda, Tunisia, Uruguay, Coreea de Sud și Japonia. Acestea nu trebuie să stea 14 zile în carantină.