O fetiţă de 12 ani i-a impresionat pe medicii Spitalului Municipal din Oradea prin lecția de viaţă pe care a dat-o. Confirmată cu COVID-19, copila a insistat să fie dusă la spital și și-a făcut singură bagajele, pentru a-și proteja mama, care are o afecțiune oncologică. Femeia își crește singură fata și sunt nedespărțite de la nașterea acesteia, scrie ebihoreanul.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ariana a fost confirmată cu COVID-19 după întâlnirea cu o prietenă care avea coronavirus fără să fi ştiut. Fiindcă mama ei are o afecţiune oncologică și face chimioterapie, fetiţa a insistat să fie dusă la spital, deşi mama o voia acasă, fiind nedespărţite de la naştere, de când o creşte singură în urma unei tragedii în familie.

Femeia spune că probele pentru testul COVID le-au fost prelevate într-în 16 iulie, iar seara au şi primit rezultatele, telefonic: în cazul ei, verdictul a fost negativ, dar nu şi în cel al fetiţei.

"Ne-a sunat (...) de la DSP. Ne-a spus că, fiind asimptomatică, fetiţa poate rămâne în izolare la domiciliu, la fel şi eu, dar că poate fi şi internată la Infecţioase, iar alegerea este a mea. M-am panicat, n-am mai putut dormi toată noaptea. (...) Încă de la aflarea rezultatului, Ariana a hotărât că se internează, mi-a zis că vrea s-o las la spital. Nu avea niciun semn de boală, dar ştie de pe net şi de la televizor că şi persoanele asimptomatice pot transmite virusul", a povestit mama fetiței pentru ebihoreanul.ro.

Cum legătura între ele este specială, iniţial femeia nu a fost de acord cu internarea. "În 12 ani nu ne-am despărţit niciodată. Ariana s-a născut fără tată, soţul meu a murit într-un accident rutier când eram însărcinată în luna a treia. La 3 ani a fost suspectată de leucemie, am stat internată cu ea, şi aici, şi în Cluj, unde din fericire s-a concluzionat că avea doar intoleranţă la lactoză. De când s-a născut, vreme de 12 ani, i-am dat toată dragostea, la fel şi ea mie", a mai povestit femeia.

Au repetat testele, iar al Arianei a fost tot pozitiv. "Mi-a spus hotărâtă că vrea să o sun pe doamna doctor, că vrea să se interneze. I-am răspuns că eu nu vreau, dar pur şi simplu s-a dus în cameră, şi-a făcut singură bagajul şi apoi mi-a cerut să sun la Salvare, s-o ducă la spital", povesteşte femeia.

Fetița i-a impresionat pe medicii de la secţia de Boli Infecţioase II, a Spitalului Municipal Oradea, unde este internată. "Este un pacient conştiincios, cu un comportament de felicitat. De felicitat este şi cea care a crescut-o astfel", spune dr. Adriana Codreanu, care ţine legătura telefonic şi cu mama fetiţei.