Ministerul Afacerilor Exerne anunță că 150 din cei 174 de angajați ai unei ferme din sudul Germaniei unde a fost depistat un nou focar de COVID-19 au fost confirmați cu coronavirus. La fermă lucrează aproximativ aproximativ 480 de români.

Testare medicala de laboratorFoto: Pixabay.com

Potrivit informațiile comunicate luni de către autoritățile germane, 174 de lucrători de la ferma din regiunea Dingolfing-Landau au fost testați pozitiv pentru COVID-19. Alți 298 au rezultate negative, iar cinci vor fi retestați în cursul zilei de astăzi, întrucât testele inițiale nu au fost concludente.

MAE precizează că, potrivit informațiilor preliminare comunicate de către reprezentanții fermei Oficiului consular, printre persoanele testate pozitiv se regăsesc aproximativ 150 de cetățeni români, date exacte urmând să fie comunicate după finalizarea centralizării rezultatelor în funcție de naționalitate. Toate persoanele infectate au fost supuse unui control medical în cursul acestei dimineți, starea lor de sănătate fiind bună.

De asemenea, persoanelor aflate în carantină le vor fi asigurate alimente și bunuri de strictă necesitate, precizează sursa citată.

Cu o zi în urmă, MAE preciza că la ferma respectivă își desfășoară activitatea aproximativ 480 lucrători, majoritatea fiind cetățeni români.