​Limitarea programului pentru terase și cluburi și obligativitatea purtării măștii și în spații deschise, în zone aglomerate, precum piața sau faleza, sunt măsuri discutate de autorități în aceste zile, a afirmat luni premierul Ludovic Orban. El a făcut aceste declarații în contextul în care a fost întrebat despre aglomerația de pe litoral.

Foto:
  • "Există mai multe măsuri în analiză - limitarea programului pentru terase, pentru cluburi, respectarea regulilor de distanțare socială pe plaje, că e foarte greu de identificat dacă un grup de persoane reprezintă o familie sau nu, iar atunci putem impune respectarea regulilor de distanțare pentru toți cei care sunt pe plajă.
  • De asemenea, am avut discuții cu mai mulți prefecți, mai mulți reprezentanți din comitetele județene pentru stuații de urgență care ne-au spus că sunt locuri chiar și în aer liber, de exemplu o piață sau o faleză, unde, din cauza aglomerației, există risc de răspândire și discutăm și posibilitatea de a impune purtarea măștii în astfel de spații foarte aglomerate”, a spus Ludovic Orban, întrebat care sunt măsurile care vor fi luatre pentru evitarea aglomerației pe litoral, potrivit Mediafax.

El a precizat că măsurile prezentate sunt în analiză și că nu s-a luat o decizie. "Încercăm să luăm măsuri punctuale care să reducă riscul de răspândire în posibile zone cu risc mare de răspândire”, a mai afirmat șeful Executivului.

Ludovic Orban a mai spus că săptămânal are loc o întâlnire cu miniştrii şi cu reprezentanţii instituţiilor de control în care se este analizat raportul fiecărei entităţi şi se stabileşte planul de măsuri pe săptămâna următoare.