Ucraina a înregistrat 1.106 noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, cel mai mare bilanţ zilnic din 26 iunie încoace, când a avut 1.109 de infectări cu SARS-CoV-2, a anunţat sâmbătă ministrul sănătăţii Maksim Stepanov.

Coronavirus UcrainaFoto: Alla Hryhorieva / Alamy / Profimedia Images

Numărul infectărilor zilnice a crescut mult în ultimele două luni, după ridicarea graduală a restricţiilor care a început la sfârşitul lui mai, precizează Agerpres citând Reuters.

Stepanov a spus că 205 oameni au fost internaţi în spitale. „Asta înseamnă că vieţile lor sunt în pericol şi trebuie să înţelegem că această boală este foarte gravă”, a declarat el în cadrul unui briefing online.

Numărul total de cazuri a crescut astfel la 63.929, dintre care 1.590 mortale, în timp ce 35.497 de pacienţi s-au vindecat până pe 25 iulie.

Ministrul sănătăţii a făcut apel la oameni să respecte regulile menite să limiteze propagarea virusului.

Guvernul din Ucraina a extins în acest weekend o serie de restricţii la nivel naţional până la 31 august, cerându-le oamenilor să poarte măşti şi să respecte distanţarea fizică în restaurante şi locuri publice.

În acelaşi timp, guvernul le permite regiunilor să relaxeze acest regim dacă va fi necesar.

Banca centrală din Ucraina a prognozat o scădere cu 6% a PIB-ului din cauza restricţiilor legate de coronavirus în 2020, comparativ cu o creştere de 3,2% anul trecut.