Activitatea Detașamentului de pompieri din Lugoj a fost suspendată, iar sunt detașate de la Timișoara trei echipaje și autospeciale, după ce un pompier a fost depistat cu COVID-19, a anunțat sâmbătă Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Timiș.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform ISU Timi, pompierul cu coronavirus este internat la un spital suport COVID din Timișoara, iar starea lui este bună, scrie tion.ro.

Conducerea ISU Timiș a decis să suspende activitatea Detașamentului de pompieri de la Lugoj, angajații fiind trimiși acasă și testați. Sediul a fost dezinfectat, iar până la sosirea rezultatelor, în zonă au fost trimise trei echipaje de la Timișoara, care să asigure permanența.

Ancheta epidemiologică este în curs de desfășurare, fiind testat personalul turei de serviciu de vineri, au mai anaunțat reprezentanții ISU Timiș.

Măsurile anunțate de ISU Timiș:

  • suspendarea activității Detașamentului de Pompieri Lugoj;
  • dislocarea din Timisoara a unui număr de 2 autospeciale de lucru cu apă și spuma și a unei autosanitare SMURD, cu echipajele aferente, pentru gestionarea situațiilor de urgență din raionul de intervenție;
  • locul de dislocare pentru forțele și mijloacele de intervenție este pus la dispoziție de Primăria municipiului Lugoj;
  • dezinfecția tuturor spațiilor clădirii detașamentului și a tehnicii de intervenție se realizează cu echipajul specializat CBRN;
  • izolarea preventivă, la domiciliu, a tuturor angajatilor, până la finalizarea anchetei epidemiologice.