Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador susține că nevoia de a purta mereu o mască în public nu a fost dovedită ştiinţific. El a făcut aceste declarații la o zi după ce acest stat a înregistrat un nou record zilnic de cazuri de coronavirus, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Andres Manuel Lopez ObradorFoto: Wikimedia Commons

Lopez Obrador a susținut că medicii i-au spus că "nu trebuie să port o mască dacă păstrez o distanţă sănătoasă, iar în locurile unde este necesară sau este regula, ca să nu spun obligatorie, acolo o port". "În avion ţi se cere să o porţi şi am purtat-o", a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă în statul Oaxaca, conferință la care nu a purtat mască.

Mexicul, a şasea cea mai afectată ţară din lume, a confirmat vineri 7.573 de noi cazuri de COVID-19, ceeea ce ridică bilanţul total la 378.285 de infectări şi 42.645 de morţi.

"La birou, primesc constant cetăţeni, lideri ai unor organizaţii sociale, politice, religioase sau economice şi ceea ce facem este de asemenea să păstrăm o distanţă sănătoasă", a spus Lopez Obrador.

Preşedintele de stânga a criticat "autoritarismul politicienilor" care au impus izolarea obligatorie şi a spus că mexicanii "s-au comportat foarte bine" într-un regim de carantină voluntară.

De asemenea, preşedintele a mai spus că există semne că pandemia "pierde din putere puţin câte puţin" în Mexic.