12 români angajați ai unei companii din Berlin au fost confirmați cu COVID-19, iar trei dintre ei au plecat din spațiul în care se aflau în carantină, anunță Ministerul român de Externe, avertizând că nerespectarea măsurii carantinei poate fi sancționată cu amendă sau cu închisoare.

Testare coronavirusFoto: Utrecht Robin/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia

Potrivit informațiilor comunicate de autoritățile locale competente, cei aproximativ 50 de angajați ai unei companii din Berlin au fost testați, iar printre persoanele confirmate pozitiv află și 12 români. Starea de sănătate a tuturor persoanelor diagnosticate cu COVID-19 este în prezent bună, aceștia având simptome ușoare, conform Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

MAE menționează că cei 12 români infectați locuiesc într-un spațiu de cazare din afara orașului Berlin, alături de alți șapte lucrători români. În acest context, autoritățile locale au dispus plasarea în carantină a tuturor persoanelor cazate în locul respectiv, angajatorul asigurând aprovizionarea cu cele necesare pe perioada carantinei.

Autoritățile locale au anunțat misiunea diplomatică că patru români, dintre care trei confirmați pozitiv, au plecat din spațiul în care erau în carantină, iar la acest moment autoritățile germane fac demersuri pentru găsirea lor.

MAE menționează că nerespectarea măsurii carantinei poate fi sancționată cu amendă sau închisoare, în conformitate cu legislația germană.