Premierul Bulgariei Boiko Borisov a fost testat de două ori pentru coronavirus, dar rezultatele au fost negative, în contextul în care o membră a delegaţiei bulgare care a participat la summitul UE de zilele trecute a fost diagnosticată cu Covid-19, relatează Mediafax.

​Boiko Borisov si sefa sa de cabinet Denitsa Zheleva, la summitul UEFoto: consilium.europa.eu

Liderii ţărilor europene şi ai instituţiilor UE, precum şi membrii delegaţiilor acestora au purtat, în cea mai mare parte, măşti medicale şi au menţinut distanţa la summitul desfăşurat recent la Bruxelles. Însă o infecţie cu noul coronavirus într-o delegaţie riscă să genereze preocupări privind transmiterea infecţiei.

Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, în vârstă de 61 de ani, este în carantină după ce directorul Biroului său politic, Denitsa Zheleva, a fost depistată joi ca fiind infectată cu noul coronavirus.

Denitsa Zheleva a fost în echipa care a participat la reuniunea Consiliului European desfăşurată la Bruxelles în perioada 17-21 iulie. Primul test al acesteia a fost „pozitiv în mod suspect”, iar al doilea a fost negativ, a anunţat Academia Militară din Bulgaria.

Boiko Borisov şi ceilalţi membri ai delegaţiei au avut rezultate negative.

Echipa Bulgariei a fost testată înainte de a merge la summitul UE. Autorităţile bulgare cred că testele dau uneori rezultate false.

„Ţinând cont de summitul UE şi de contactele de acolo, Borisov şi Zheleva vor fi testaţi din nou zilele următoare”, a precizat Academia Militară din Bulgaria.

Vineri, Guvernul de la Sofia a anunţat că alţi doi membri ai administraţiei guvernamentale au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus.