Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) trage un semnal de alarmă cu privire la evoluţia epidemiei de COVID-19 în România și le reamintește oamenilor importanța respectării cu strictețe a măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii infecției.

Testare coronavirusFoto: Utrecht Robin/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia

Miercuri, în România a fost depășit pragul de 1.000 de îmbolnăviri noi raportate în ultimele 24 de ore.

"Având în vedere evoluția alarmantă a cazurilor de infecție cu Covid-19", Institutul Național de Sănătate Publică face apel către populație să respecte măsurile de bază de protecție sanitară, "acestea fiind singurele instrumente cu care putem preveni transmiterea virsului SARS-CoV-2 și îmbolnăvirea cu COVID-19":

  • Purtați mască de protecție în spațiile închise (spații publice, locul de munca)! Pentru o protecție eficientă masca trebuie să acopere atât nasul cât și gura.
  • Evitați aglomerările, atât incintele cât și aglomerările din aer liber! În cazul în care nu le puteți evita, aigurați-vă că purtați masca de protecție!
  • Mențineți distanța fizică față de celelalte persoane!
  • Mențineți igiena riguroasă a mâinilor, prin spălarea cât mai frecventă cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde sau dezinfectarea cu substanțe pe bază de alcool!
  • Evitați atingerea ochilor, nasului și gurii cu mâinile neigienizate!

INSP mai spune că reluarea activităților și evoluția favorabilă a situației numărului infectărilor sunt strâns legate de comportamentul ficărui individ și le recomandă oamenilor informarea din surse oficiale și un "comportament responsabil".

România a înregistrat miercurii un nou record negativ în criza coronavirusului, numărul noilor cazuri confirmate într-o singură zi trecând de o mie. În ultimele 24 de ore au fost confirmate în România 1.030 de noi cazuri de COVID-19, potrivit datelor oficiale publicate de Grupul de Comunicare Strategică.