În acest moment extrem de dificil pentru companiile aeriene, îngenunchiate de consecințele pandemiei, liderii principalilor transportatori au trimis o scrisoare Statelor Unite și Uniunii Europene pentru a solicita un program comun de testare a pasagerilor, astfel încât să poată fi reluate călătoriile transatlantice, potrivit Euronews.

Avion in zborFoto: tarom.ro

"Este necesar să se ia în considerare urgent adoptarea unui program comun între Statele Unite și Uniunea Europeană pentru testarea Covid-19, cu scopul de a garanta siguranța și a consolida încrederea în acest moment critic al transportului aerian la nivel transatlantic", precizează scrisoarea care a fost trimisă vicepreședintelui Statelor Unite, Mike Pence, și comisarului european pentru afaceri interne, Ylva Johansson.

Scrisoarea este semnată de liderii Grupului International Airlines - care deţine British Airways şi Iberia - American Airlines, United Airlines și Lufthansa.

În prezent, UE nu permite sosirea persoanelor rezidente în SUA, cu toate că a relaxat regulile privind călătoriile neesențiale din 15 țări cu rate mai mici de infecție cu coronavirus, citează Rador.