Prefectul de Olt, Florin Homorean, internat la Colentina, după ce a avut nevoie de respirație asistată cu sursă externă, spune că s-a infectat deși a purtat și mască și mănuși în cadrul unei ședințe cu reprezentanți ai Inspectoratului Județean Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi și ISU. ”Cea mai mare prostie e să spui prostia asta (că nu există, n.r.)”, a declarat prefectul de Olt la Digi24.

Florin HomoreanFoto: Facebook

”Sunt mai bine, dar respir cu dificultate în continuare. Aseară am avut nevoie de sprijinit cu sursă externă de oxigen, între timp situația s-a mai schimbat”, a spus prefectul de Olt.

Potrivit acestuia, nu a avut niciun simptom timp de 5-7 zile, deși a fost testat pe 11 iulie, iar rezultatul că este pozitiv a venit pe 12 iulie.

”Vineri am avut prima stare febrilă, când am si solicitat internarea”, a declarat Homorean.

Potrivit acestuia, din ancheta epidemiologică DSP Olt, infectarea a avut loc în cadrul unei întâlniri cu reprezentanți ai Inspectoratului Județean Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi și ISU, unde a purtat mască și mănuși.

”Am purtat și mănuși, poate nu am făcut o igienizare corespunzătoare ulterior”, a spus el.

Homorean spune că 7 persoane din cele aproximativ 20 de persoane care au participat la ședință sunt infectate.

Acesta primește tratament specific pneumoniei, antibiotic.

Întrebat ce mesaj are pentru cei care spun că virusul nu există, prefectul a spus că ”cea mai mare prostie e să spui prostia asta” și a rugat cetățenii să fie responsabili.