12 cadre medicale de la Spitalul de Copii din Galați s-au infectat cu SARS-CoV-2 și o secție a unității medicale a fost închisă. DSP Galați a transmis, miercuri, că începe ancheta epidemiologică, relatează Mediafax.

Coronavirus Romania, prelevare probeFoto: Agerpres

După focarul de COVID-19 de la Spitalul Judeţean Galați, a apărut altul, de această dată la Spitalul de Copii, una dintre cele mai mari unităţi de profil din ţară.

Potrivit informaţiilor oficiale, 12 cadre medicale s-au infectat şi o secţie a unităţii a fost închisă pentru dezinfecţie totală.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au început o anchetă epidemiologică, în timp ce personalul unităţii este testat pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

Un alt focar este la Spitalul Judeţean din Galaţi, unde, în ultimele două săptămâni, au fost înregistrate 166 de infectări în rândul personalului medical, din care 60 de persoane s-au vindecat.

De asemenea, marţi a reapărut focarul de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi, unde au fost confirmate trei cazuri de infectare în rândul angajaţilor, iar alte trei persoane sunt izolate la domiciliu.

În primăvară, la Serviciul de Ambulanţă a fost unul dintre cele mai mari focare din Galaţi, cel puţin 21 de persoane fiind infectate cu COVID-19.