O unitate ATI nou construită pentru pacienții Covid-19 în cadul unui spital al Sistemului britanic de Sănătătate a fost închis după controale privind respectarea măsurilor de securitate la incendiu, relatează The Guardian.

Coronavirus Marea BritanieFoto: Avpics / Alamy / Profimedia

Spitalul King’s College din sudul Londrei a trebuit să închidă o unitate ATI după ce proprii ingineri și Brigada de pompieri din Londra au identificat probleme care ar putea să o facă nesigură.

Unitatea a fost deschisă în aprilie și este cea mai mare și cea mai avansată în genul său. A jucat un rol cheie în a ajunta spitalul să gestioneze fluxul de pacienți grav bolnavi de Covid-19.

Aceasta poate găzdui până la 56 de pacienți, iar unitatea avea aproximativ 30 când a fost declarat incidentul miercuri dimineață. Pacienții sunt mutați în alte părți ale spitalului, inclusiv într-o unitate care fusese închisă pentru renovare.

Îngrijorările privind potențialul risc la incendiu au fost atât de mari încât spitalul ar fi chemat pompieri în timpul pandemiei. Spitalul acum încearcă să remedieze problema, iar lucrările ar trebui să fie gata până vineri.