Opt funcționari ai Primăriei Cluj-Napoca sunt confirmați cu COVID-19. Primarul Emil Boc spune că la toate instituțiile din subordinea primăriei sunt peste 3.100 de angajați și că i s-a explicat că dacă s-ar aplica testările în masă s-ar pune în pericol testarea celor care au simptome, care au probleme grave și trebuie să ajungă cât mai repede la un tratament.

Testare coronavirusFoto: Vladimir Smirnov / TASS / Profimedia

Primarul Emil Boc a declarat miercuri în ședința Consiliului Local că mai mulți funcționari se află în izolare la domiciliu în urma anchetei epidemiologice a DSP Cluj.

„Primăria Cluj-Napoca are 3172 de angajați, la creșe, Poliție Locală, Spitalul Clujana, asistență socială, parcări, aparatul de specialitate. Avem 8 cazuri de COVID confirmate. Cei 8 colegi se simt bine, nu au probleme de nicio natură care să le pună viața în pericol”, a spus Boc, potrivit Mediafax.

El a subliniat că a discutat cu autoritățile sanitare, care i-ar fi transmis că nu există prevederi legale pentru testarea în masă a angajaților din Primărie.

„Mi s-a explicat că dacă s-ar aplica testările în masă s-ar pune în pericol testarea celor care au simptome, care au probleme grave și trebuie să ajungă cât mai repede la un tratament. Legea spune, contacții direcți stau în izolare, dacă au simptome se face testarea și se internează”, a explicat Emil Boc.

Edilul a făcut apel către clujeni la responsabilitate și calm și la respectarea prevederilor legale privind stoparea răspândirii coronavirusului.