Un șef de la Agenția Finanțelor Publice Argeș este cercetat pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce nu ar fi luat măsuri de izolare sau de testare a angajaților care au intrat în contact cu un coleg depistat cu COVID-19. Mai mult, 20 de colegi ar fi participat la un eveniment privat la care a luat parte și angajatul infectat, iar ulterior mai mulți au fost confirmați cu coronavirus.

Testare coronavirusFoto: Xinhua / Zuma Press / Profimedia

Potrivit unui comunicat al Parchetului Judecătoriei Piteşti, este vizată o persoană cu funcţie de conducere în cadrul Agenţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş, care nu a luat măsuri după ce un angajat a fost diagnosticat cu COVID-19.

Mai mult, 20 de colegi ar fi participat la un eveniment privat la care a luat parte și angajatul confirmat cu coronavirus.

"Deşi cunoştea faptul că un angajat fusese confirmat pozitiv cu diagnosticul Covid 19 şi acesta participase cu câteva zile înainte la un eveniment privat organizat de un coleg de serviciu, eveniment la care participaseră circa 20 de angajaţi ai instituţiei, nu ar fi respectat măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea Sars Cov 2 şi nu ar fi luat măsurile necesare pentru evitarea răspândirii virusului, în condiţiile în care nu a solicitat izolarea angajaţilor cu risc sau efectuarea unor teste asupra persoanelor care ar fi avut contact direct cu persoana infectată, neluarea acestor măsuri putând avea ca efect răspândirea unei astfel de boli”, spun procurorii.

Ulterior, mai mulţi angajaţi ai instituţiei au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19.

Șeful din cadrul Agenției Județene a Finanțelor Publice Argeș este cercetat pentru zădărnicirea combaterii bolilor.