​Preşedintele american, Donald Trump, a recunoscut marţi gravitatea pandemiei de COVID-19 în Statele Unite, în prima sa conferinţă de presă, de la sfârşitul lui aprilie, pe tema "virusului din China", după cum îl numeşte, scrie AFP.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

"Din nefericire, asta se va înrăutăţi cu siguranţă, înainte de a se ameliora. Nu-mi place să spun asta, dar aşa e", a declarat liderul administraţiei de la Casa Albă, înainte de a îndemna "pe toată lumea" să poartă mască, atunci când distanţarea fizică nu este posibilă.

Declarându-se mulţumit de progresele în găsirea unui vaccin, precum şi de rezolvarea penuriei de teste şi de ventilatoare artificiale, preşedintele american a adoptat pentru prima dată un ton alarmist legat de răspândirea pandemiei în sudul şi vestul ţării, mergând până la a-i "implora" pe tineri "să evite barurile aglomerate".

"După cum ştiţi, în ultimele săptămâni, am observat o creştere îngrijorătoare a numărului de cazuri în numeroase regiuni din sudul nostru", a spus Donald Trump.

"Am salvat potenţial milioane de vieţi cu măsurile de izolare iniţiale, dar suntem foarte conştienţi de această boală", a adăugat el. "Îi vom pune capăt foarte repede cu tratamente terapeutice şi cu un vaccin", a subliniat omul de afaceri republican.

"Virusul va dispărea, el va dispărea", a insistat Donald Trump, afirmând că responsabilitatea pentru situaţia sanitară este împărţită între el şi guvernatorii statelor. (Agerpres)