Un fost ministru al Sănătății din Guatemala, Jorge Villavicencio, a murit din cauza coronavirusului contractat în timp ce se afla în arest preventiv pentru corupție, potrivit AFP.

Testare coronavirusFoto: Utrecht Robin/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia

Villavicencio a murit în noaptea de luni spre marți "din cauza complicațiilor (legate de) Covid-19", a anunțat într-o declarație Spitalul Roosevelt (la vest de Capitală), unde fusese internat acolo de zece zile.

Fostul ministru al Sănătății a fost judecat la sfârșitul anului trecut și de atunci a fost ținut într-o cazarmă a armatei din Capitală.

El a fost urmărit penal pentru mai multe cazuri de corupție în timpul mandatului președintelui Otto Pérez (2012-2015). Acesta din urmă, acuzat și el de corupție, se află în arest preventiv.

Parchetul special împotriva imunității (FECI) l-a acuzat pe Villavicencio că a fost implicat într-o rețea dedicată colectării de mită pentru o sumă de peste 7 milioane de dolari pentru atribuirea de contracte cu dedicație.

Fostul ministru mai este, de asemenea, suspectat că a favorizat companiile farmaceutice pentru furnizarea de medicamente.

În ultimele patru luni, Guatemala (aproape 17 milioane de locuitori) a înregistrat oficial 39.039 de cazuri confirmate de Covid-19, dintre care 1.502 de persoane au murit.