Încă 7 angajați ai Primăriei Cluj au fost confirmați cu infecție cu coronavirus, la o săptămână după ce în instituție a fost confirmat un prim caz, dar Direcția de Sănătate Publică din Cluj a refuzat să testeze ceilalți angajați, anunță deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.

HotNews.roFoto: Hotnews

"A șaptea persoană infectată cu noul coronavirus este o doamnă mai în vârstă, lucrează la același parter, s-a testat singură, ocupă poziția de șef Serviciu Investiții în schema de organizare a Direcției Tehnice din primăria Cluj-Napoca. Îi doresc multă sănătate. Restul, e tăcere. Șeful DSP Cluj tace, primarul Emil Boc tace, angajații primăriei tac. Eu vorbesc, public, asumat, propun soluții, într-o comunitate care tace și înghite, an de an, minciuni, corupție și ipocrizie", afirmă Emanuel Ungureanu.

"Priviți, domnule Moisescu de la DSP Cluj și domnule Boc, ce a făcut primăria Alba-Iulia când a avut primul caz confirmat de Covid. Au închis primăria și au dispus testarea angajaților. La Cluj-Napoca, nici după 7 cazuri confirmate nu testați angajații!", mai spune deputatul USR.

Primul caz de infecție cu SARS-CoV2 a fost confirmat în Primăria Cluj în urmă cu o săptămână - șefa Departamentului Achiziții din instituție. Două zile mai tîrziu, și șeful Direcției Tehnice, contact direct al șefei Departamentului Achiziții din instituție, avea și el COVID-19 cu simptome, iar mama femeii, care lucreaza la creșa Patrocle din oraș, avea și ea simptome de COVID-19.

"DSP Cluj a declarat că nu e nevoie de testarea angajaților Primăriei, nici măcar a colegilor de birou ai doamnei", a explicat Emanuel Ungureanu.